Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Τσίπρας




Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Νταβός θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και κορυφαίους ηγέτες για θέματα, όπως το προσφυγικό και την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στην ατζέντα θα βρεθούν και οι συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.

Βασικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι η δημιουργία ενός θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Το διάστημα που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, άλλωστε, θα είναι στο αποκορύφωμά τους οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό.

Πέραν της παρουσίας στο Νταβός , ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου το Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου, την Κύπρο την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ αρχές Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μια πολύ σημαντική συνάντηση, στο Ιράν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: