Το στοίχημα του Τσίπρα και η φράση του Στέφανου Κασσελάκη που θα τον ακολουθεί: «Ούτε μια στο εκατομμύριο να ρίξω την χώρα στα βράχια», δήλωσε στο Mega

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ομιλεί σε μέλη του κόμματος. Φωτογραφία via Twitter, Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης, @skasselakis




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Πρώτο Θέμα

«Ούτε μια στο εκατομμύριο να ρίξω την χώρα στα βράχια». Τάδε εφη ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη του στο ΜΕΓΑ όταν ρωτήθηκε για το γενναιόδωρο κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα του. Τέτοιου είδους στοιχήματα δεν αποτελούν έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ .

Ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε στοιχηματίσει τον Ιανουάριο του 2015 (ΑΝΤ1) ότι θα πεισθεί η κ. Μέρκελ να γυρίσει σελίδα μόλις αναλάμβανε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι, η Μέρκελ είναι μία πολιτικός, που θα θελήσει όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης, εν συνόλω, αλλά, να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε. Και θάναι μέρα μεσημέρι…».

Το αποτέλεσμα το ζήσαμε ολοι και ηταν πράγματι μέρα μεσημέρι όταν έκλεισαν οι Τράπεζες.

Το 2019 (ΣΤΑΡ) λιγο πριν από τις εκλογές ο κ. Τσίπρας έβαζε ένα ακόμη στοίχημα: «Δεν πιστεύω ούτε ένα στο εκατομμύριο ότι θα χάσω τις εθνικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η αίσθησή μου». Και εδώ η κατάληξη είναι γνωστή…

  • Ο κ. Κασσελάκης μάλλον δεν θα έχει εύκολα την ευκαιρία να δει αν θα του βγει το στοίχημα του. Όμως στις λίγες ημέρες ηρεμίας που θα έχει στο Στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στην Θήβα (εφόσον δεν απορροφηθεί στο TikTok) αντι για στοιχήματα ίσως θα πρέπει να βρει έναν πειστικό τρόπο για να εξηγήσει τα των περιουσιακών στοιχείων του.

Είναι προφανές ότι η απάντηση ότι έχει πουλήσει την εταιρεία του η την συμμετοχή του σε εταιρία απο πέρυσι τον Μάρτιο ακούγεται ωραία. Απλώς θα πρέπει να απαντήσει πως η εταιρεία από την οποία έχει αποχωρήσει 10 μήνες πριν, τον Δεκέμβριο αποφασίζει να χρηματοδοτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πληρωμή των μισθών και δώρων στα ΜΜΕ του κόμματος.

Γιατί προφανώς εάν δεν είχε ο ιδιος πια καμιά σχεση με την εταιρία αυτή θα πρέπει να γνωρίσουμε το ΔΣ της αμερικανικής εταιρείας η οποία μάλιστα εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των ΗΠΑ το Delaware το οποίο αποφάσισε ξαφνικά να ευεργετήσει ένα Κόμμα στην Ελλάδα. Και πως έγινε το έμβασμα αυτό και πως επιστράφηκε και μαλιστα με ζημιά όπως είπε ο Κασσελάκης λόγω των μετατροπών του συναλλάγματος.

Άσε που χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να μας πει ο Σ.Κασσελάκης από το Σάββατο που κυκλοφόρησε το Πρώτο Θέμα με την αποκάλυψη για τα αστακοκάραβα ,ότι έχει πουλήσει την εταιρία έναν χρόνο πριν.. Μάλλον κατι του διέφευγε η απλώς περίμενε να γίνουν κάποιες ..ρυθμίσεις.

Με αποσπασματικές τοποθετήσεις χωρίς ειρμό συνήθως εξηγεί τα περιουσιακά του και όταν στριμώχνεται θυμάται ότι και οι αλλοι «βασάνιζαν τους μαύρους».

  • Καλεί ολους τους άλλους να απολογηθούν γατί έχουν περιουσίες που ξέρουμε το Έσχες αλλά όχι το Πόθεν. Και αυτό πιθανόν να είναι σωστό σε πολλές περιπτώσεις αν και για την περίπτωση του πρωθυπουργού στον οποίο αναφέρθηκε θα έπρεπε να ειχε ενημερωθεί για την εξαντλητική έρευνα που έγινε επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά «άνθρακας ο θησαυρός».

Μέμφεται τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη που θέτει ερωτήματα για την περιουσιακή κατάσταση του. Ο ίδιος δήλωνε επιτυχημένος επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος και μας καλεί να τον εμπιστευτούμε . Το να δηλώνεις εκατομμυριούχος δηλώνεις το Έσχες.

Ο Κασσελάκης θα έχει να εξηγήσει έστω και τον Ιούνιο που τυπικά έχει την υποχρέωση και το Πόθεν. Και εκει δεν αρκεί να πει ότι απλώς πούλησα τα μερίδια μου σε μια εταιρεία καθώς θα πρέπει να εξηγηθεί και το πως απέκτησε τα μερίδια αυτά.. Τρείς το λάδι ,τρεις το ξύδι .Αλλα με αυτά ας ασχοληθούν μέχρι τότε οι λογιστές του.

Επανέλαβε αρκετές φορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο «κακός» νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση σε πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές να έχουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό έγινε για να τους εμποδίζει να βγάζουν πιθανόν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό.

Κι όμως θα μπορούσε να λειτουργεί και διαφορετικά. Να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιος από το εξωτερικό να έρθει φυτευτός στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας με χρηματοδότηση από εταιρίες και επιχειρήσεις που κανείς δεν γνωρίζει από που αντλούν τα κεφάλαια τους. Και φυσικά για κάποιον που ερχεται από το εξωτειρκό για να ασχοληθεί με την πολιτική το ότι έχει επιχειρήσεις στο εξωτερικό δεν τον καθιστά αυτομάτως αδιάφθορο και ακέραιο..

«Ούτε μια στο εκατομμύριο» μοιάζει να λέει ο Κασσελάκης να μην έχουν πειστεί ολοι για την ειλικρίνεια των περίπλοκων δηλώσεων του για τα οικονομικά του. Καλό θα ηταν παντως να αποφύγει τα στοιχήματα. Τουλάχιστον μέχρι την υποβολή του Πόθεν ΄Εσχες του…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το μήνυμα του Μπλίνκεν στον Φιντάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Ξαφνικά παρατηρείται ένας «κοινός βηματισμός» της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον… Πόσο θα αντέξει;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: