Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα, δεύτεροι οι σοσιαλιστές




ΝΕΑ ΕΗΕΛΙΞΗ: Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξασφαλίζει το 28,5% και 122 έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο, έπειτα από την καταμέτρηση του 90% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 225 και 91 έδρες.

Ακολουθούν το Podemos με 20,5% και 69 έδρες και οι Ciudadanos με 14% και 40 έδρες.

Στην αρχή της εκλογικής βραδιάς, exit poll της δημόσιας τηλεόρασης έδινε στο Podemos τη δεύτερη θέση, τοποθετώντας το μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, διευκρινίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει 114 έως 124 έδρες στο 350μελές κοινοβούλιο, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 79 έως 85 έδρες και ακολουθούν το κίνημα Podemos και οι Ciudadanos.

Οι Podemos εξασφαλίζουν 70-80 έδρες και οι Ciudadanos 46 έως 50 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll, μεταδίδει το Ρόιτερς .

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το PP είναι ο νικητής των εκλογών με το 26,8% των ψήφων και δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το κίνημα Podemos με το 21,7% των ψήφων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα είναι ο νικητής των εκλογών στην Ισπανία με το 26,8% , ενώ το κίνημα Podemos αναδεικνύεται δεύτερη πολιτική δύναμη με 21,7% των ψήφων μετέδωσαν το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα exit polls το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα καταλαμβάνοντας 114-118 έδρες, δεύτερη δύναμη έρχονται οι Σοσιαλιστές με 81-85 έδρες, τρίτο κόμμα οι Podemos με 76 -80 και τέταρτο οι Ciudadanos με 47-50. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται στις 11.30 ώρα Ελλάδος.

Τα exit polls δείχνουν πως οι Podemos κατατάσσονται δεύτεροι με βάση τα ποσοστά, αλλά τρίτοι σε εθνικό επίπεδο βάσει των εδρών που θα καταλάβουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά. Λαϊκό Κόμμα : 26,8%, Podemos: 21,7%, Σοσιαλιστές: 20,5%, Ciudadanos: 15,2%

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μαδρίτη, Spain

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: