Κουμουτσάκος: Απαιτώ τη σύλληψη των δραστών (φωτογραφία)




Τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής “φασιστικής” -όπως την χαρακτηρίζει- επίθεσης εναντίον του ζήτησε με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ’ τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης”, αναφέρει στο μήνυμά του.

Ο κ. ΤΟΣΚΑΣ: Η έρευνα για τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής βιαιοπραγίας εναντίον του κ. Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα συνεχίζεται και βρίσκεται σε καλό δρόμο διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε που κινούνται”, είπε.

Και συνέχισε: “Είμαστε σε καλό δρόμο, η έρευνα συνεχίζεται. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες σε ο,τι αφορά την αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, μίλησα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από λίγο και αυτά ακριβώς μου είπε”.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι “η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, προστάτευσε τον κ. Κουμουτσάκο”, συμπληρώνοντας όμως ότι “από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε σήμερα και όλες τις πτυχές, θα δούμε εάν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και προφανώς εννοώ στο θέμα των συλλήψεων και εκεί αφήνω ένα ερωτηματικό”.

Τόνισε ότι “η αστυνομία υπήρχε, υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες στην ευρύτερη περιοχή σε όλο το τετράγωνο” προσθέτοντας ότι “ήταν φιλήσυχη συγκέντρωση, δεν περίμενε κανείς να ξεπεταχτούν αυτοί οι τύποι μέσα από τη φιλήσυχη συγκέντρωση των Ποντίων και να κάνουν ο,τι έκαναν”.

Ωστόσο είπε ότι είναι “καταδικαστέο” ότι γρονθοκοπήθηκε βουλευτής έξω από το κοινοβούλιο, “φυσικά εξοργιστήκαμε και φυσικά κοιτάζουμε να δούμε τι δεν πήγε καλά”. Κατά πάσα πιθανότητα, υπογράμμισε πως “πρόκειται για ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις, μπορεί να γλιτώσουν το αυτόφωρο αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί και μετά το αυτόφωρο”.

Σημείωσε μάλιστα ότι “ανεκτικότητα σε τέτοια περιστατικά δεν θα υπάρξει, το έχουμε δηλώσει, το έχουμε δείξει σε όλες τις πλευρές και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε ότι τέτοια περιστατικά θα χτυπηθούν αμείλικτα”.

Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν από τους δράστες της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων τριών.

Χθες, ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στη Βουλή για το περιστατικό κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του αλλά και τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη λέγοντας ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του.

“Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας”, είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τόσκας: Στέλεχος της Χ.Α. ένας από τους δράστες του ξυλοδαρμού του Κουμουτσάκου

Για τον έναν από τους δράστες του σημερινού επεισοδίου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και επίκειται και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ.

Διευκρίνισε ότι από την έρευνα προκύπτει πως είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ.Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.

Σε ότι αφορά την στάση της αστυνομίας ο κ .Τόσκας είπε ότι ήταν η αρμόζουσα, ήταν η δέουσα και πως άντρες των ΜΑΤ προστάτεψαν τον κ. Κουμουτσάκο.

http://mignatiou.com/2015/11/aftos-ine-o-chrisavgitis-pou-ktipise-ton-koumoutsako/

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΊΞΗ: Θέμα χρόνου η σύλληψη των ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας δήλωσε:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του ‘Αγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, αλλά και εναντίον του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο όμως δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν, αναφέρει ότι « οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Αναφέρει επίσης οτι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: