Ινιέστα: «Υπέροχο συναίσθημα να φεύγεις νικητής από το Μπερναμπέου»




Σαράντα οκτώ ώρες πριν το πρώτο clasico της σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Αντρές Ινιέστα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να φύγει νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι και να διευρύνει τη διαφορά της από τη βασική της αντίπαλο στη μάχη του τίτλου (σ.σ. ήδη προηγείται με τρεις βαθμούς διαφορά μετά από τις 11 πρώτες αγωνιστικές της promera division.

«Δεν είναι τόσο η διαφορά, αλλά περισσότερο η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε που μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» είπε μεταξύ άλλων ο «κάπτεν» της Μπάρτσα και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια παρουσιαστήκαμε απόλυτα συνεπείς. Αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο ματς. Ποτέ δεν ήταν. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν οποοιδήποτε παιχνίδι.»

Ο έμπειρος μέσος ρωτήθηκε αρκετές φορές να σχολιάσει εάν η εφετινή Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να είναι πιο αδύναμη από τα προηγούμενα χρόνια: «Είναι μία ομάδα με πάρα πολύ συμπαγή άμυνα, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε κάθε θέση. Κι όταν παίζει στο γήπεδό της γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη.»

Για το πλάνο που θα έχει η Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι σχολίασε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές» απάντησε και κατέληξε: «Πρέπει οπωσδήποτε να κυριαρχήσουμε στον τομέα της κατοχής μπάλας κι όχι μόνο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά να το κάνουμε κιόλας. Ελπίζω ότι θα γίνει μεγάλο παιχνίδι κι επίσης ότι θα τελειώσει με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς.»

Ο Ινιέστα είναι ένας από τους παίκτες με τεράστια εμπειρία στα clasico, που ξέρει καλά πως είναι να νικάς στο Μπερναμπέου τα προηγούμενα χρόνια. Ερωτηθείς πως νιώθει γι΄ αυτό απάντησε: «Είναι πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα να φεύγεις νικητής από την έδρα αυτή. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί αυτό το παιχνίδι, έχει τεράστια απήχηση», ενώ όταν του ζητήθηκε να θυμηθεί κάποιο ματς που του έχει μείνει στη μνήμη είπε: «Το 6-2 δεν ξεχνιέται ποτέ, όπως και το 3-0 ακριβώς 10 χρόνια πριν, όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων χειροκρότησαν τον Ροναλντίνιο. Όποτε, όμως, νικάμε εκεί σε συνδυασμό και με καλό ποδόσφαιρο, είναι μία θαυμάσια ανάμνηση.»

Ο Ινιέστα αναφέρθηκε και στον Λιονέλ Μέσι, που παραμένει ερωτηματικό εάν θα ενισχύσει τη Μπαρτσελόνα καθώς προέρχεται από τραυματισμό: «Τα νέα από την προπόνση είναι θετικά. Δείχνει ότι είναι καλά, αλλά ακόμη υπάρχουν δύο ημέρες για τον αγώνα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα νιώθει το Σάββατο. Ας ελπίσουμε ότι θα παίξει, είτε στην αρχή, είτε αργότερα, διότι είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για μας.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: