Δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ: Θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ




Θα είναι, τελικά, υποψήφιος, για την προεδρία της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά από την ένταση που προκλήθηκε εχθές από την απόρριψη της υποψηφιότητας ως εκπρόθεσμης συνεδρίασε εκ νέου σήμερα το πρωί στις 9.30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ και ενέκρινε το αίτημά του.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει ένσταση για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του. Φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε το γεγονός ότι οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα επειδή κατατέθηκε μόλις 8 λεπτά μετά την εκπνοή διορίας.

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «λανθασμένη πολιτικά».

Η επιτροπή απέρριψε χθες το απόγευμα ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος, οποίος έφτασε στα γραφεία του κόμματος λίγα λεπτά μετά τις 18.00.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας του ‘Αδωνι Γεωργιάδη και την απόφαση της ΚΕΦΕ αναφέρουν τα εξής:

«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει να μιλήσει με τον κ. Παπαμιμίκο από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Έχει αυτονομηθεί πλήρως. Εάν κάνει δεύτερη τόσο προκλητική ανοησία που θαμπώνει την εικόνα της ΝΔ θα ζητήσει την παραίτησή του».

ΠΗΓΗ: Νίκος Αρμένης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: