Καμμένος: «Παραμένουμε αντιμνημονιακοί, κατά της λάθος πολιτικής λιτότητας»




«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε αντιμνημονιακό κόμμα. Αντιμνημονιακός είναι εκείνος ο οποίος παλεύει τη λάθος πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της αύξησης της ανεργίας, δηλώνει ο Πάνος Καμμένος.

»Κληθήκαμε εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες να αποφασίσουμε μεταξύ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της μετατροπής της σε αποθήκη ανθρώπων και μιας ελληνικής συμφωνίας, που προτάθηκε από τη χώρα μας, στηρίχθηκε από τον πρόεδρο Ολάντ και τις ΗΠΑ, και τελικά επιβλήθηκε», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα έχει και θετικά στοιχεία όπως τη ρύθμιση του χρέους, τον τριετή ορίζοντα εφαρμογής του, αντί της πολιτικής των δόσεων, τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, τη μη επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, εξαιρουμένων της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Στα αρνητικά της συμφωνίας, περιέλαβε, τη μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη μη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις.

Εκτίμησε ότι εναπόκειται στον ελληνικό λαό η απόφαση για την ύπαρξη ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα φέρει την σταθερότητα, ενώ εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Επανέλαβε ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και την άποψή του ότι θα υπάρξουν βουλευτές που πιστεύουν στον μεσαίο χώρο, ιδίως πρώην «καραμανλικοί», που μπορούν, εάν χρειαστεί, να στηρίξουν και με την παρουσία τους την κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: