Ο διευθυντής της CIA αναχωρεί για την Αίγυπτο: Πάει το σαββατοκύριακο για να επιδιώξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

FILE PHOTO: epa11215337 CIA Director William Burns prepares to testify before the Senate Intelligence Committee on global threats assessments in the Hart Senate Office Building in Washington, DC USA, 11 March 2024. JIM LO SCALZO




Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς αναμένεται στο Κάιρο το σαββατοκύριακο για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον αιγύπτιο και τον ισραηλινό ομόλογό του.

Πρόκειται να γίνει μία νέα προσπάθεια για να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων.

Τα παραπάνω, ανέφερε μέσω X ο ρεπόρτερ του ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος δυο πηγές του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να επιτρέψει μια «θεαματική αύξηση» της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να διαπιστώσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων «τις επόμενες ώρες και ημέρες».

«Αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες είναι μια θεαματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τη μείωση της βίας εναντίον αμάχων και φυσικά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εντονότερη επίπληξή του στο Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς, προειδοποιώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον θα εξαρτηθεί από το εάν θα ληφθούν άμεσα «συγκεκριμένα μέτρα» για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε αποστολές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

Σκληρή γλώσσα από Μπάιντεν προς Νετανιάχου σε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία: Απαράδεκτη η επίθεση κατά εργαζομένων στη Γάζα, πάρτε άμεσα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: