Στο Eurogroup και το ενδεχόμενο δανείου – γέφυρας, λέει η Κομισιόν




Η Κομισιόν ετοίμασε τα νομικά κείμενα για την ελληνική υπόθεση και τα έχει προωθήσει στο Συμβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άννικα Μπρέιντχαρντ στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, “υποβάλαμε έγγραφα και για τις δυο εκδοχές, δηλαδή και για ένα πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα από την 20ή Αυγούστου, αλλά και ως εναλλακτική και για ένα δάνειο – γέφυρα από τον EFSM, μετά από αίτημα που υπεβλήθη από την Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή χθες το βράδυ.”

Η κ. Μπρέιντχαρντ επανέλαβε ότι τα πράγματα είναι πλέον στα χέρια των υπουργών, που συνεδριάζουν σε σύνθεση Eurogroup αύριο – και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντάισλεμπλουμ.

Διευκρίνισε επίσης ότι την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει στο Eurogroup ο Επίτροπος κ. Ντομπρόφσκις ενώ επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι προτιμητέα είναι η λύση ενός προγράμματος πριν από την 20ή Αυγούστου.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι προφανώς η Γερμανία, στη συνεδρίαση της EFC επέμεινε για δάνειο – γέφυρα προς την Ελλάδα αντί του προγράμματος τώρα και για αυτό η Κομισιόν παρέσχε τα νομικά κείμενο και για τις δυο εκδοχές.

ΚΥΠΕ – Ειρήνη ΚαρανασοπούλουΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: