Με δραστική μείωση των υπουργών “απαντά” στη διαφθορά ο Ιρακινός πρωθυπουργός…




O πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι διέταξε την άμεση μείωση του αριθμού των υπουργών από 33 σε 22, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου μεταρρυθμίσεων που έχει βασικό στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης, γνωστοποίησε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Αμπάντι κατήργησε τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων της κυβέρνησης όπως επίσης και τεσσάρων υπουργών και συγχώνευσε τέσσερα χαρτοφυλάκια σε άλλα υπουργεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατήργησε το υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επίσης τρεις θέσεις αναπληρωτών υπουργών, ανάμεσά τους εκείνη του υφυπουργού επιφορτισμένου με το χαρτοφυλάκιο των Δικαιωμάτων των Γυναικών και του υφυπουργού Επαρχιακών και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων.

Συγχώνευσε επίσης το υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας με το υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας, το υπουργείο Περιβάλλοντος με το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το υπουργείο Ανοικοδόμησης και Στέγασης. Το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων θα συγχωνευτεί με το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α.Σ), Reuters, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: