Σύντομη ήταν η εκκένωση της αίθουσας Τύπου στον Λευκό Οίκο

Members of the news media walk from the Eisenhower Executive Office Building (EEOB) back to the White House after the conclusion of an evacuation of the Brady briefing room of the White House due to a bomb threat, in Washington, DC, USA, 09 June 2015. Members of the news media were led to the Eisenhower Executive Office Building (EEOB). EPA/MICHAEL REYNOLDS
Για μικρό χρονικό διάστημα εκκενώθηκε η αίθουσα ενημέρωσης του Τύπου στον Λευκό Οίκο από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά από τηλεφώνημα για απειλή βόμβας που λήφθηκε από την τοπική αστυνομία, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δεν μετακινήθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Reuters, η ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο του Josh Earnest διακόπηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, καθώς σκύλοι ήρθαν για να μυρίσουν το δωμάτιο. Στους δημοσιογράφους επιτράπηκε να επιστρέψουν στην αίθουσα μετά από 30 περίπου λεπτά. Ο Earnest δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν μετακινήθηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της αίθουσας ενημέρωσης, που απέχει μόλις λίγα βήματα από το Οβάλ Γραφείο και την υπόλοιπη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Η απειλή αφορούσε συγκεκριμένα την αίθουσα ενημέρωσης και η εκκένωση δεν επηρέασε άλλα τμήματα του Λευκού Οίκου, αναφέρθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα τετράγωνα γύρω από τον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων της πλατείας Λαφαγιέτ και της Λεωφόρου Πενσυλβάνια έκλεισαν για τους τουρίστες για σύντομο διάστημα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters

REUTERS, ΚΥΠΕ-CNA

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: