Αιματηρό τέλος: Νεκρός και ο εισαγγελέας στην Τουρκία




Προβλέψιμο ήταν το τέλος του δράματος στην Τουρκία με την ομηρία στο δικαστικό μέγαρο «Çağlayan», στην Κωνσταντινούπολη, αφού μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων, επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και επακολούθησε μακελειό.

Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν οι τρεις ένοπλοι δράστες, μέλη της εκτός νόμου αριστερής οργάνωσης DHKP-C. Δυστυχώς όμως, στον καταιγισμό των πυρών, ο άτυχος εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, που κρατούσαν από το μεσημέρι όμηρο οι τρεις δράστες, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Η επίσημη εκδοχή τον θέλει να μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της πόλης, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Δεν άντεξε όμως και κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί να τον σώσουν.

Ο εισαγγελέας εξέταζε τον φάκελο του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου νεαρού που σκότωσαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο Πάρκο Γκεζί της πόλης. Είχε δεχθεί κάνιστρο από καπνογόνο στο κεφάλι και παρέμεινε σε κώμα 269 μέρες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας του νεαρού παρενέβη και ζήτησε από τους ενόπλους να αφήσουν τον όμηρο εισαγγελέα, ζητώντας μια δίκαιη δίκη χωρίς φυσικά να εισακουστεί. Οι τουρκικές αρχές, προφανώς έκριναν ότι δεν είχαν το περιθώριο να εμφανιστούν ότι υποχωρούν απέναντι σε πράξεις τρομοκρατίας.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες από την τουρκική κυβέρνηση, για ποιον λόγο δεν περίμεναν περισσότερο οι δυνάμεις ασφαλείας πριν επέμβουν, προτού δηλαδή έχουν ως σύμμαχο την φυσική κόπωση των απαγωγέων.

Πιθανόν να υποστηρίξουν, ότι είχαν στοιχεία πως οι απαγωγείς ανακοίνωσαν ότι θα τον εκτελέσουν, καθώς τα αιτήματά τους δεν γινόντουσαν δεκτά.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: