Ο Σταθάκης διαψεύδει την DW για τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την αποκατάσταση της αλήθειας από την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, που τον εμφάνισε να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, ζητάει ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει εκ μέρους της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει ο κ. Σταθάκης και παραθέτει την ακριβή απομαγνητοφώνηση του ηχητικού αποσπάσματος, όπως αυτό αναρτήθηκε στον ελληνικό ιστότοπο της εφημερίδας Deutsche Welle που έχει ως εξής:.

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους, και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο της συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο αφορά μια μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα. Εμείς θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, θα το κάνουμε πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό είναι μεσοπρόθεσμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal