Τρομοκρατικό κτύπημα: Κτύπησαν με καλασνίκοφ την ισραηλινή πρεσβεία




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο 10-15 κάλυκες. Ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

΄Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ (www.ethnos.gr), μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, τα οποία πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν αρκετές φορές.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν οι δράστες.

Το υλικό μεταφέρεται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για ανάλυση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ομοιότητες με την επίθεση στο Γερμανό πρέσβη
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν κοινά στοιχία με την αντίστοιχη επίθεση που είχε σημειωθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2013 στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι.

Και τότε τέσσερις κουκουλοφόροι είχαν χτυπήσει περίπου την ίδια ώρα (3.30 τα ξημερώματα) και με ίδιο όπλο (καλάσνικοφ) «γαζώνοντας» το κτίριο.

Από το σημείο είχαν περισυλλεγεί 60 κάλυκες, που αντιστοιχούν σε δύο γεμιστήρες. Οι 15 είχαν βρεθεί σφηνωμένοι στη σιδερένια περίφραξη, 35 στους τοίχους του σπιτιού, δύο στο υπνοδωμάτιο της κόρης του πρέσβη, η οποία κοιμόταν εκείνη την ώρα και ένας κάλυκας σε σαλόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.

Ωστόσο, οι τρομοκράτες δεν έβαλαν στο στόχαστρό τους καθόλου τον αστυνομικό φρουρό, αλλά σημάδεψαν μόνο τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Και τότε δεν είχαν υπάρξει τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει και την ευθύνη για το χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λ. Συγγρού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι άνοιξαν πυρ πιθανότατα με Καλάσνικοφ σε σημείο πολύ κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Μουσών στο Ψυχικό, σύμφωνα με την κστοσελίδα του Mega.

Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα, τα οποία πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν οι δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2013, η οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” είχε χτυπήσει με Καλάσνικοφ την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από το κτήριο, αλλά και στην Κηφισίας, καθώς η Ισραηλινή πρεσβεία είναι ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια στην Αθήνα, ώστε να δουν τις κινήσεις των δραστών. Παράλληλα περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και να δουν αν συνδέεται με κάποια οργάνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων

Σύμφωνα με αξιωματικούς  η επίθεση έχει αρκετά όμοια στοιχεία  με εκείνη που είχε σημειωθεί εναντίον του Γερμανού Πρέσβη από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκε στις 03.15 τα ξημερώματα η Πρεσβεία του Ισραήλ στο  Ψυχικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΡΩTΟ ΘΕΜΑ (www.protothema.gr), δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από τον περιφερειακό του Γαλατσίου. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Αυτή την ώρα αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές αναζητούν στοιχεία της επίθεσης. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας έχουν ήδη βρεθεί κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ γίνονται έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η επίθεση έχει αρκετά όμοια στοιχεία  με εκείνη που είχε σημειωθεί εναντίον του Γερμανού Πρέσβη από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: