Με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση διεγνώσθη ο Πρόεδρος Ομπάμα




Με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση διεγνώσθη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις εξαιτίας πονόλαιμου, δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του., σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.

«Τα συμπτώματα που παρουσίασε ο πρόεδρος συνάδουν με μία φλεγμονή που σχετίζεται με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα», δήλωσε ο γιατρός του Ομπάμα, Ρόνι Τζάκσον.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι η επιστροφή του γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, η οποία προκαλεί συμπτώματα όπως καούρες ή ενοχλήσεις στην περιοχή του λαιμού.

Ο Ομπάμα, 53 ετών, εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ για εξετάσεις, όπου και διαπιστώθηκε η φλεγμονή.

«Τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος είναι φυσιολογικά», δήλωσε ο Τζάκσον.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις εξαιτίας πονόλαιμου. Η κατάστασή του δεν είναι επείγοντος χαρακτήρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

Ο προσωπικός γιατρός του προέδρου, ο δρ Ρόνι Τζάκσον, συνέστησε στον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει εξετάσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις οργανώθηκαν για λόγους ευκολίας και όχι εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασής του, διευκρίνισε ο γιατρός του.

Official White House Photo by Pete Souza

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: