Η εφημερίδα NY Times για τις κυρώσεις στη Ρωσία




«Επιτέλους, μετά από μακροσκελείς και δύσκολες διαπραγματεύσεις, η ΕΕ συμφώνησε ως προς την επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των ευρωπαϊκών κεφαλαιακών αγορών σε ρωσικές κρατικές τράπεζες, ενός εμπάργκο σε νέες πωλήσεις όπλων καθώς μιας απαγόρευσης στη μεταφορά εξελιγμένης τεχνολογίας για εξόρυξη πετρελαίου», υπερθεματίζει η σύνταξη της εφημερίδας NEW YORK TIMES, σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Stronger Sanctions on Russia, at Last».

Όπως υποστηρίζει η σύνταξη της ΝΥΤ, αυτές οι κυρωτικές και προσεκτικώς ενορχηστρωμένεςδράσεις υπερβαίνουν κατά πολύ οποιεσδήποτε προηγούμενες κυρώσεις και αποσκοπούν σε μια δίκαιη τιμωρία του Ρώσου Προέδρου V. Putin, δεδομένου ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας μετά την κατάρριψη της πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών ήταν μια αλυσίδα ψευδών και μια οξεία κλιμάκωση της άμεσης εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.

Η εφημερίδαT εξαίρει επίσης την ετοιμότητα της Ευρώπης να ενισχύσει παλαιότερες κυρώσεις που απευθύνονταν πρωτίστως σε μεμονωμένους Ρώσους επιχειρηματίες και να μετάσχει από κοινού με τις ΗΠΑ σ’ ένα νέο πλήγμα προς τη ρωσική οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, το συντακτικό επιτελείο της εφημερίδας ψέγει τη Γαλλία για την απόφασή της να προχωρήσει στην παράδοση του πρώτου πολεμικού πλοίου Μistral που κατασκευάζει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, αξίας €1.2 δις και καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να μην προβεί στην παράδοση του δεύτερου Mistral, κάνοντας επίκληση της «γαλλικής τιμής» (Frenchhonor).

http://www.nytimes.com/2014/07/30/opinion/Stronger-Sanctions-on-Russia-at-Last.html

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: