Σήμερα η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδος




Στο Ρεσίφε είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα των Ελλήνων, όπου η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήδη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πετύχει μία ιστορική πρόκριση, αυτή στη φάση των 16 καλύτερων ομάδων του κόσμου και στις 11 το βράδυ, θα θελήσει να ξαναγράψει ιστορία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει «στρωμένο με ροδοπέταλα τον δρόμο για τους 8». «Περιμένω έναν σκληρό αγώνα. Οι Κοσταρικανοί απέδειξαν ότι είναι δυνατοί και καλά οργανωμένοι. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε την πρόκριση και πρέπει να είμαστε καλύτεροι απ΄αυτούς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε περισσότερη αναγνώριση και σεβασμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προσπαθούμε σε κάθε αγώνα», σημείωσε ο Σάντος.

«Η Κόστα Ρίκα δεν είναι άγνωστη ποδοσφαιρικά. Μου θυμίζουν πολύ αυτό που έκανε η Ελλάδα το 2004. Είναι εδώ επειδή έχουν μία μεγάλη ομάδα. Πρόκειται για έναν αγώνα με δύο ομάδες που παίζουν αμυντικά. Ομως εμείς δεν παίζουμε με πέντε αμυντικούς όπως αυτοί. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε την ευκαιρία αντεπίθεσης. Θα επιτεθούμε, προσέχοντας στον αμυντικό τομέα. Ο αγώνας με την Κόστα Ρίκα δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία. Χρυσή ευκαιρία είναι να παίξεις στον τελικό. Αυτός ο αγώνας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, για δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλη Ιστορία στην διοργάνωση», πρόσθεσε.

Το Bloomberg δίνει Ελλάδα

Φαβορί την Ελλάδα δίνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg στον σημερινό αγώνα έναντι της Κόστα Ρίκα, προβλέποντας μάλιστα ότι θα επικρατήσει με σκορ 1-0. Διαβάστε περισσότερα εδώ . Στην ειδική στήλη με τα προγνωστικά δίνει στην Ελλάδα ποσοστό 67,8% για επικράτηση επί της Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά που δίνει το πρακτορείο η εθνική μας ομάδα θα είναι αυτή που θα προκριθεί στη φάση των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία -πάντα κατά τις προβλέψεις. Στον αγώνα αυτό, ωστόσο, προβλέπεται ότι θα ηττηθεί με 1-0 από τους «Οράνιε».

Δεσμεύσεις Σαμαρά

Με τους Έλληνες διεθνείς επικοινώνησε χθες το βράδυ μέσω της ΕΠΟ και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε η σύντομα η Εθνική Ομάδα να αποκτήσει το προπονητικό κέντρο που της αρμόζει.

Είχε προηγηθεί, όπως ανέφερε το Mega, επιστολή των διεθνών στον πρωθυπουργό, με την οποία ζήτησαν προπονητικό κέντρο για την Εθνική και όχι πριμ για την επιτυχημένη ως τώρα πορεία της στο Μουντιάλ. Οι Ελληνες διεθνείς, αποφάσισαν πως αυτό που προέχει είναι η Εθνική ομάδα να έχει το δικό της “σπίτι” και όχι το πριμ πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Περισσότερα στο Sentragoal

MANOLAS-ETHNIKH01-29JUNE2014

Ο Κώστας Μανωλάς πιστεύει στην πρόκριση

Την πίστη του για πρόκριση της εθνικής ομάδας στα προημιτελικά του Μουντιάλ εξέφρασε ο κεντρικός αμυντικός του αντιπρτοσωπευτικού συγκροτήματος, Κώστας Μανωλάς.

Σύμφωνα με το MEGA, ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για την αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του 20ού παγκοσμίου κυπέλλου.

“Είμαστε πανέτοιμοι και θα πάμε στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, μόνο για να προκριθούμε. Πιστεύω ότι εάν παίξουμε όπως στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού θα τα καταφέρουμε”.

Παράλληλα μίλησε για την παρουσία του Τζόελ Κάμπελ στην Κόστα Ρίκα ενώ αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: “Πάντα υπάρχει καλό κλίμα στην εθνική. Η Κόστα Ρίκα δεν έχει κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά όπως έχει δείξει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Επαναλαμβάνω, ότι εάν παίξουμε όπως με την Ακτή Ελεφαντοστού δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και θα περάσουμε”.

katsouranis01-28JUNE2014

Κατσουράνης: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντιάλ για Ελλάδα και Κόστα Ρίκα, εκτιμά ο Κώστας Κατσουράνης, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΠΟ.

Ο έμπειρος μέσος τόνισε αρχικά ότι «είναι ένα παιχνίδι νοκ-άουτ. Είναι δύσκολο και θέλει τύχη. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί, αλλά ούτε και αουτσάιντερ. Το παιχνίδι είναι 50-50… Και οι δύο ομάδες, θεωρώ, πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες να περάσουν. Παίζουμε με μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Σε ένα δύσκολο γκρουπ βγήκε πρώτη. Τακτικά είναι πολύ καλή. Είναι δύσκολο και θα έχουμε δύσκολο βράδυ, αλλά θα κάνουμε τα πάντα…».

Στη συνέχεια, ο Κατσουράνης υπογράμμισε: «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε, να περάσουμε στους “8”. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πιάσουμε απόδοση ανάλογη με αυτή του ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού… Βέβαια, άλλη ομάδα η Κόστα Ρίκα, άλλη η Ακτή Ελεφαντοστού. Στο ποδόσφαιρο κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση».

Πίντο: «Πολύ επικίνδυνη η Ελλάδα»…

Εξαιρετικά επικίνδυνη θεωρεί την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Χόρχε Λουίς Πίντο. Ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα, που θα βρεθεί αύριο (23:00) αντίπαλος της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ, μίλησε σχετικά στους δημοσιογράφους, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη ομάδα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα με απόλυτο σεβασμό. Μπορούν να αμυνθούν πολύ καλά και να σκοράρουν στην αντεπίθεση. Είναι πολύ δύσκολο να τους ελέγξουμε. Ο αυριανός αγώνας είναι μία διαφορετική πρόκληση, σε σχέση με τους αγώνες με την Ουρουγουάη, την Ιταλία και την Αγγλία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, θα παίξει ο έλεγχος του χώρου. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Δεν θα παίξουμε μόνο αμυντικά. Στόχος μας είναι η νίκη, αλλά κυρίως πρέπει να πετύχουμε ισορροπία στον αγώνα. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Εθνική Ελλάδος: Ενας αγώνας, ένα όνειρο…

Ενας αγώνας, ένα όνειρο, μία απίστευτη πραγματικότητα! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αγώνα της Κόστα Ρίκα με την Ελλάδα. Ενας αγώνας για τους «16» του μουντιάλ, ένα όνειρο που είναι η είσοδος στην 8αδα και φυσικά μία απίστευτη πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την εκπληκτική πορεία της Εθνικής μας στην δυνδιοργάνωση.

Χωρίς άγχος και με τους Κοσταρικανούς να είναι το φαβορί, οι παίκτες του Σάντος θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση και να προκριθούμε στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δύο χώρες θα βρεθούν για πρώτοι φορά αντιμέτωπες, καθώς δεν έχουν παίξει αντίπαλοι ούτε σε φιλικό παιχνίδι.

Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Μπέντζαμιν Γουίλιαμς. Ο Αυστραλός διαιτητής γεννήθηκε στις 14/4/1977 και έγινε διεθνής το 2005. Δεν έχει σφυρίξει ποτέ στην ζωή του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας.

ELLADA-ETHNIKH-SANTOS04-27june2014

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ετσι θα παίξει αύριο η Εθνική Ελλάδος…

Με στόχο να συνεχίσει να γράφει ιστορία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος, η Εθνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη της Κόστα Ρίκα τη νύχτα της Κυριακής (23:00) στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε.

Η «γαλανόλευκη» αρμάδα θα επιδιώξει να «σηκωθεί λίγο ψηλότερα» μετά το θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού και τη συνακόλουθη πρόκριση στην ελίτ των 16 «εκλεκτών» του πλανήτη. Επειδή εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο ο πήχης επανατοποθετήθηκε και με νίκη επί του λατινοαμερικάνικου συγκροτήματος η Εθνική θα βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης έχοντας γράψει μια νέα σελίδα δόξας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα πλησιάζει εκείνη της κατάκτησης του Euro 2004, αφού εδώ μιλάμε πια για το κορυφαίο επίπεδο.

Το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Μετέχοντας στον επονομαζόμενο και «όμιλο» της φωτιάς (4ος), η Κόστα Ρίκα κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη και αήττητη νικώντας τα «μεγαθήρια» Ιταλία, Ουρουγουάη και αποσπώντας ισοπαλία από την Αγγλία, ενώ έστειλε (πρόσκαιρα, έστω) στο ταμείο ανεργίας τον εκλέκτορα της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Να σημειωθεί ότι η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες από τους ομίλους τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16». Επίσης, η Εθνική είναι το μοναδικό από τα 16 συγκροτήματα της φάσης των νοκ άουτ αγώνων που προκρίθηκε με αρνητική διαφορά (-2) τερμάτων.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κριστιάν Γκαμπόα, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4. Μάικλ Ουμάνα, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 6. Όσκαρ Ντουάρτε, 17. Γέλτσιν Τεχέδα, 15. Τζούνιορ Ντίας, 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέβας, 10. Γιώργος Καραγκούνης, 2. Γιάννης Μανιάτης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 22. Ανδρέας Σάμαρης, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 7. Γιώργος Σαμαράς.

pinto-kosta-rica01-27july2014

Με σεβασμό για την Ελλάδα ομιλεί ο Πίντο

Ο Κολομβιανός προπονητής της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο κάνει ότι είναι δυνατό για την ομάδα του, ώστε να διατηρήσει την ιδιότητα του αουτσάιντερ ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής με την εθνική μας ομάδα στην πόλη Ρεσίφε για τη φάση των «16» του μουντιάλ 2014.

Η Κόστα Ρίκα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην πρώτη φάση και κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο κόντρα σε τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες, όπως είναι η Ιταλία με την Ουρουγουάη τις οποίες κέρδισε και η Αγγλία με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πρόωρα οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Αν και ήδη η Κόστα Ρίκα μετρά μια μεγάλη επιτυχία με την πρόκριση για πρώτη φορά στη φάση των «16» του μουντιάλ μετά το 1990 στην Ιταλία, ο Πίντο δεν θέλει με τίποτα να είναι η ομάδα του το φαβορί για το ματς με την Ελλάδα και προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους.

«Πλέον όλοι γνωρίζουν την Κόστα Ρίκα και ξέρουν τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε το φαβορί και δεν αισθανόμαστε φαβορί απέναντι στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στον αγώνα», είπε ο 61χρονος τεχνικός.

Και πρόσθεσε για την ομάδα του: «Τα αποτελέσματά που είχαμε μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και σταθερότητα. Δείξαμε ότι αξίζουμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι σωματικά και θα τα δώσουμε όλα κατά της Ελλάδας, με τον ίδιο σεβασμό που το κάναμε και εναντίον των τριών πρωταθλητριών κόσμου».

ΠΗΓΗ: ANA-MPA, ETHNOS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: