ΣΥΡΙΖΑ: “Δικέφαλο μνημονιακό κόμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ”




O ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «η κοινή κάθοδός τους στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποδεικνύει για μια ακόμη φόρα ότι αποτελούν ένα δικέφαλο μνημονιακό κόμμα, που ο μόνος του στόχος είναι η υπεράσπιση της λιτότητας και των συμφερόντων των δανειστών».

«Όσο και να προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η κοινή τους στήριξη στους μέχρι πρότινος “ανεξάρτητους-αυτοδιοικητικούς” υποψηφίους Καμίνη- Σγουρό, αλλά και σε άλλους δήμους και περιφέρειες επιβεβαιώνει πως κινούνται με μόνο γνώμονα τη “σταθερότητα” του ανώμαλου καθεστώτος του μνημονίου. Δεν θα μπορέσουν όμως να αποφύγουν την επερχόμενη πολιτική τους ήττα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Δημοσκοπήσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αμείλικτος στην κριτική του «απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και επικοινωνιακά» τα προβλήματα των δημοσκοπήσεων, «διαμορφώνοντας όρους επηρεασμού και ποδηγέτησης της κοινής γνώμη».

Επισημαίνοντας επιστημονικά προβλήματα και προβλήματα αξιοπιστίας στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Πουλάκης υπενθυμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό είχε αναφερθεί σε προβλήματα που εντοπίζονται καθ’ όλο το τελευταίο διάστημα στη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τονίζοντας ότι στις 25 Μαΐου, εκτός από τα κόμματα και τους υποψηφίους, θα κριθούν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Όπως, λοιπόν, έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει, προσθέτει ο κ. Πουλάκης, υπάρχουν σημαντικές μεθοδολογικές και επιστημονικές δυσκολίες, που προκύπτουν από την ίδια την εξαιρετικά σύνθετη πολιτική πραγματικότητα, τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και τις εκτεταμένες πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές και ανατροπές που συντελούνται καθ’ όλη την τελευταία περίοδο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διάψευση των δημοσκοπήσεων για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων. Ωστόσο, προσθέτει, «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι αυτές τις υπαρκτές και αντικειμενικές επιστημονικές δυσκολίες, πολλά ΜΜΕ και πολιτικά κέντρα επιχείρησαν και επιχειρούν να τις εκμεταλλευθούν πολιτικά και επικοινωνιακά για τη δημιουργία εντυπώσεων και τον επηρεασμό της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών».

«Ας έχουν όλοι υπόψη τους ότι σε συνθήκες πολιτικής κρίσης, έντασης του πολιτικού κυνισμού και απαξίωσης του συνόλου των πολιτικών θεσμών και μηχανισμών, κρινόμαστε όλοι αυστηρά από τους πολίτες» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πουλάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: