Σαμαράς: Επικίνδυνος τζογαδόρος ο Αλέξης Τσίπρας




Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα, ενώ πρόσθεσε ότι στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω.

«Οι παράτυποι μετανάστες που φεύγουν είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που έρχονται»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο μεταναστευτικό. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «οι παράτυποι μετανάστες που φεύγουν πλέον από τη χώρα μας, είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται» και χαρακτήρισε «ύμνο της λαθρομετανάστευσης» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημεία της ομιλίας του, έκανε λόγο για κάθαρση των πανεπιστημίων και άλλων χώρων από κουκουλοφόρους.

Αναφερόμενος στη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από τους υδρογονάνθρακες και τον τουρισμό, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει η ανάπτυξη να προσπεράσει την περιοχή.

Ακόμη μίλησε για τους οδικούς άξονες, τονίζοντας ότι ολοκληρώνονται ή ξεμπλοκάρονται μέσα στην κρίση, κάτι που δεν γινόταν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ούτε σε εποχές παχέων αγελάδων.

Και… διακοπή ρεύματος

Στο μεταξύ, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κόπηκε για λίγο το ρεύμα, κάτι όμως που δεν αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μας πειράζει που κόπηκε το ρεύμα, έχουμε μαζί μας το ρεύμα της κοινωνίας και της νεολαίας».

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, τονίζοντας ότι «είναι η καλύτερη επιλογή για τη Δυτική Ελλάδα, διότι είναι ένας νέος, ικανός και άφθαρτος άνθρωπος, που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται, να ενώνει, να κερδίζει και να στέκεται κοντά στον απλό άνθρωπο».

«Ο αγώνας για ανάπτυξη είναι για τα νέα παιδιά»

Νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε έργα υποδομής που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας.

«Η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι γι’ αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε.

Οπως ανακοίνωσε ο κ.Σαμαράς, ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις παραγλαύκιες αρτηρίες με το νέο λιμάνι και την περιμετρική οδό, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύτιμο το έργο αυτό για την περιοχή, διότι όπως εξήγησε, εκτός από τα θετικά, τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, τα έργα τα οποία γίνονται στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού.

Στο μεταξύ με αφορμή τις επισκέψεις του σε έργα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δηλώσεις του:

«Πήγα σε δρόμους, επισκέφτηκα το λιμάνι των Πατρών, είδα κόμβους που τελειώνουν ή θα τελειώσουν σύντομα, γιατί όλα αυτά, όταν κανείς τα αθροίσει, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί», ενώ όπως σημείωσε «ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός», τονίζοντας ότι «όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: