Το Γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Εχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Κτίριο της ελληνικής πρεσβείας θα πουληθεί στον εχθρό;

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το ελληνικό Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και να δώσει τα χρήματα για την …ελάφρυνση του χρέους. Το κτίριο βρίσκεται στον πιό σημαντικό δρόμο της αμερικανικής πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο Μασσαχουσέτης.

Επώνυμοι ομογενείς εκφράζουν φόβους ότι το κτίριο μπορεί να καταλήξει σε τουρκικά ή σκοπιανά χέρια. Ηδη κυκλοφορούν φήμες για προτάσεις που κατέθεσαν Τουρκο-Αμερικανοί και Σκοπιανο-Αμερικανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα προσφέρουν ευτελές ποσό για το κτίριο που βρίσκεται στην πιό πλούσια περιοχή της Ουάσιγκτον.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το κτίριο πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Θα μπορούσε να απευθυνθεί ο ίδιος σε Ελληνοαμερικανούς πλούσιους –και υπάρχουν πάρα πολλοί. Θα μπορούσε δε να χρησιμοποιηθεί ως ο χώρος που θα στεγάσει μία καθαρά ελληνική «δεξαμενή σκέψης», η οποία θα αποτελούσε το δόρυ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

            ΜΙΧ. ΙΓΝ.

1 Comment on "Κτίριο της ελληνικής πρεσβείας θα πουληθεί στον εχθρό;"

  1. Γιατί σᾶς κάνει ἐντύπωση; Μᾶλλον ἂργησαν…
    Τά ἰδια ἒκαναν καί στό Μόντρεαλ, λίγο πρίν ξεκινήσει ἡ “κρίση”. Ὁποιαδήποτε Ἑλληνική παρουσία σέ ἀκίνητα ξεπουλήθηκε σέ έξευτελιστικές τιμές χωρίς νά γίνουν προτάσεις σέ Ἑλληνες ἐπιχειρηματίες.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*