Η απόλυτη σιωπή για την “επίσκεψη” Ερντογάν, που δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από το Λευκό Οίκο: Μεγάλος θυμός για τη Χαμάς… Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ή διάψευση για την επίσκεψη του ισλαμιστή πρόεδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Για να είμαστε ορθοί δημοσιογραφικά ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ποτέ το ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πληροφορηθήκαμε για την επίσκεψη -ή τη δήθεν επίσκεψη- από διαρροή της τουρκικής Προεδρίας. Εμείς υποβάλαμε ερωτήσεις επανειλημμένα αλλά δεν λάβαμε ποτέ καμία θετική απάντηση.

Όμως από άλλες πηγές είχαμε πληροφορηθεί ότι λόγω της έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που βασικά ήταν ένας ανήθικος εκβιασμός του Ερντογάν στους συμμάχους του, ειδικά στους Αμερικανούς, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πείστηκε να του δώσει την ευκαιρία να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Επίσης, η εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας, σε μία ευθεία ερώτηση διαπιστευμένου ανταποκριτή, είχε απαντήσει ότι θα έχουμε να πούμε περισσότερα για το θέμα όσο φτάνουμε στην ημερομηνία (εννοούσε της επίσκεψης), χωρίς να αναφερθεί στην 9η Μαϊου.

Από τότε έχουμε νέα δεδομένα. Οι Αμερικανοί είναι έξω φρενών με την ανήθικη πρόσκληση του Ερντογάν προς τους ηγέτες της Χαμάς, που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε δήλωση προς την ιστοσελίδα μας Hellas Journal και στο κανάλι Omega, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τα εξής σε γραπτό μήνυμα:

Ήμασταν σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν τη Χαμάς ως Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση το 1997 λόγω της προμελετημένης, πολιτικά υποκινούμενης βίας που ασκεί εναντίον αμάχων.

 Όπως έδειξε ξεκάθαρα η Χαμάς στις φρικτές και φρικιαστικές ενέργειές της στις 7 Οκτωβρίου, είναι αφοσιωμένη στην τρομοκρατία.

Ρωτήσαμε και για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε:

Όσο για τα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν (σ.σ.: υπέρ της Χαμάς), θα σας παραπέμψω στο γραφείο του.

Η δήλωση ομιλεί από μόνη της. Θα τη χαρακτήριζα μία θυμωμένη δήλωση. Στην ουσία λένε στον Ερντογάν ότι έχεις φίλους που εμείς τους χαρακτηρίζουμε τρομοκράτες. Μάλιστα σημειώνει ότι η Χαμάς είναι αφοσιωμένη στην τρομοκρατία, είναι μία οργάνωση που συνεχίζει μέχρι σήμερα τις φρικτές, όπως τις χαρακτηρίζει, ενέργειες της.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί ζήτησαν από τον Τούρκο ισλαμιστή πρόεδρο να μην συναντήσει τους ηγέτες της Χαμάς. Από το αποτέλεσμα αντιλαμβανόμαστε ότι δεν τους άκουσε.

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Υπάρχει και άλλο. Η πληροφορία ότι ο Ερντογάν προσφέρει στους ηγέτες της Χαμάς ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία, μετά την απόφαση του Κατάρ να τους εκδιώξει. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες ποια θα είναι η αντίδραση της Αμερικής, εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal.

Αλλά, φαίνεται ότι σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα έχει και ο Ερντογάν τη δική του δικαιολογία. Την έγκριση της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ, ύψους 26 δισεκατομμυρίων, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Εάν, λοιπόν, οι Αμερικανοί του είπαν ότι δεν έχεις πρόσκληση ή ότι ακυρώθηκε, ο Ερντογάν θα απαντήσει ότι “εγώ δεν έρχομαι λόγω της υποστηρικτικής στάσης σας έναντι του Ισραήλ”.

  • ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο:

«Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να ντρέπεσαι», σχολίασε εκπρόσωπος ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ, για τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Χανίγια, η οποία προκάλεσε δυσφορία στο Ισραήλ.

Αμέσως του απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Öncü Keçeli, αναφέροντας: «Οι ισραηλινές αρχές είναι αυτές που πρέπει να ντρέπονται, που σφάγιασαν σχεδόν 35 χιλιάδες Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες. Οι προσπάθειες των μελών της ισραηλινής Κυβέρνησης για αλλαγή της ατζέντας δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα».

Και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ΟμέρΤσελίκ, αντέδρασε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνοντας πως: «η υπερβολική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ με στόχο τον Πρόεδρό μας δεν είναι παρά μια προσπάθεια συγκάλυψης των σφαγών που διέπραξε η ισραηλινή Κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Περίεργες πληροφορίες εκπορευόμενες από την Άγκυρα: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο; Καμία επίσημη πληροφόρηση από Ουάσιγκτον ή Άγκυρα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η παγίδα του Ελπιδοφόρου στον Κασσελάκη: Άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής διέρρευσαν αμέσως τη δήλωση για τη βάφτιση… Όλος ο αποκαλυπτικός διάλογος των δύο ανδρών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: