Επιβάτης μίλησε για υπερβολική ταχύτητα του τρένου, 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες




Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και 11 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, είναι μέχρι και τώρα που γράφοντυαι αυτές οι γραμμές, ο απολογισμός του σημερινού δυστυχήματος, που έγινε έξω από το Μανχάταν στις 7.20 το πρωί τοπική ώρα.

Οπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ενημερώθηκε αμέσως ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το δυστύχημα οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για πολλούς νεκρούς επειδή τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν λανθασμένα ότι δύο βαγόνια έπεσαν στον ποταμό Χάντσον. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος “μαρτύρησε” ότι είδε πολλούς ανθρώπους καλυμμένους με σεντόνια, δηλαδή νεκρούς.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του δυστυχήματος, ένας εκ των επιβατών ισχυρίστηκε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου οφείλεται στον οδηγό, ο οποίος φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, λίγο πριν τον σταθμό του σιδηρόδρομου Metro North, στην περιοχή του Μπρόνξ. Επίσης γίνεται λόγος για πρόβλημα στις γραμμές του τρένου, επειδή στο ίδιο σημείο τον περασμένο Ιούλιο εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε σκουπίδια.

            Το τρένο ξεκίνησε από την πόλη Πουγκίπσι και είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου θα έφτανε στις 7.45 το πρωί.

            Στην περιοχή παραμένουν και αυτή τη στιγμή πυροσβετικά αυτοκίνητα και δεκάδες πυροσβέστες, αστυνομικές δυνάμεις και βατραχάνθρωποι. Οι τελευταίοι πραγματοποιούν έρευνες στον ποταμό Χάντσον για την πιθανότητα ανεύρεσης επιβατών που έπεσαν στο νερό.

            Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο ευχαρίστησε τους διασώστες και τους αστυνομικούς για τις προσπάθειες τους και δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους, προσευχόμαστε για αυτούς». Είπε ακόμα ότι δεν γνωρίζει πως συνέβη το δυστύχημα.

            Ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης Ρέιμοντ Κέλλι δήλωσε ότι οδηγός του τρένου τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, και ότι είναι σε θέση να μιλήσει με τους αστυνομικούς. Η κατάθεση του αναμένεται να βοηθήσει τους ανακριτές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Φωτογραφία Channel 7 / ABC News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: