Αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας: Θα κτυπούσαν την 4η Ιουλίου οι αδελφοί Τσαρνάεφ




Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, που επικαλούνται η εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ισχυρίστηκαν ότι τα αδέλφια Τσαρνάεφ από την Τσετσενία, είχαν αρχικά προγραμματίσει να εκτελέσουν τις επιθέσεις τους, την 4η Ιουλίου ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, φέρεται να ομολόγησε ο μικρότερος αδελφός.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το σχέδιο τους νωρίτερα, διότι είχαν ολοκληρώσει την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών πιο γρήγορα απ’ ότι ανέμεναν και επειδή προτίμησαν τις βομβιστικές ενέργειες από τις πράξεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με την αστυνομία τα αδέλφια είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο αδέλφια επιτέθηκαν τελικά με δύο βόμβες κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες στο πιο φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 11η Σεπτεμβρίου του 2011. Οι πληροφορίες του αξιωματούχου προέρχονται από την ανάκριση του 19χρονου υπόπτου, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Μασαχουσέτης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: