Ο δικαστής, ο συμπέθερος, ο υιός και η Τράπεζα Κύπρου – Αντίδραση από το ΑΚΕΛ για το διορισμό Κραμβή




Αληθεύει η καταγγελία που έφτασε στην ιστοσελίδα μας; Μπορεί κάποιος από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου να τοποθετηθεί; Η καταγγελία αναφέρει τα εξής: “Θα έμαθες ότι ο δικαστής Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε τον κ. Ανδρέα Κραμβή στη θέση του. Ο κ. Κραμβής φεύγει από το δικαστικό σώμα το Μάιο. Ο κ. Κραμβής είναι συμπέθερος με το (δικηγόρο) κ. Πολυβίου. Στο γραφείο του τελευταίου δουλεύει ο γιος του κ. Κραμβή, ο Μιχάλης, ο οποίος ήταν/είναι νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου. Μάλιστα κύριε. Τι θα διερευνήσει ο κ. Κραμβής; Τις συμβουλές που έδωσε ο γιος του στην Κύπρου; Έλεος…”

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΕΛ: Σκιές ρίχνει το ΑΚΕΛ στο διορισμό του Ανδρέα Κραμβή ως μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής που θα εξετάσει τους λόγους για τους οποίους κατέρρευσε η οικονομία και οι κυπριακές τράπεζες.
Σε δηλώσεις τους, ο βουλευτής του κόμματος, Άριστος Δαμιανού, είπε ότι «την ώρα που όλοι μιλούμε για διαφάνεια, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για το πρόσωπο του κ. Κραμβή, ότι διατηρεί στενή εξ αγχιστείας συγγένεια με το νομικό κ. Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος ως γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια είναι νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας της τριμελούς επιτροπής».
«Η αιφνίδια παραίτηση του ενός από τα τρία μέλη της ερευνητικής επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο», συνέχισε, «προκαλεί σε ολόκληρη την κοινωνία εύλογα ερωτηματικά και οι κυβερνώντες θα έπρεπε να είναι σε θέση να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε προτού καν αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα».
Τέλος, ο κ. Δαμιανού σημειώνει ότι ο αναπληρωματικός διορισμός γίνεται την ώρα που ο κ. Κραμβής είναι εν ενεργεία δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/140568/akel-ex-anchisteias-syngeneia-kramvi-kai-polyviou#sthash.9ey624Bv.dpuf

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: