Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συνεχιζόμενη κατάσταση με τα λύματα στις παραλίες της Λεμεσού, οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί για το θέμα των Βαρωσίων, η διεξαγωγή έρευνας για τις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, οι προσφυγές στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” στα κατεχόμενα, η αντιπαράθεση για το φωτοβολταϊκό πάρκο, καθώς και η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Λεμεσός: Λύματα από Governor’s Beach μέχρι Lady’s Mile», και γράφει πως το πρόβλημα με τα λύματα στη θάλασσα παίρνει διαστάσεις σε περίοδο τουριστικής αιχμής και ότι αρκετά πλοία πετούν τα λύματα στη θάλασσα για να μην πληρώνουν για μεταφορά τους στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί ότι αν το Βαρώσι ανοίξει αυτό θα γίνει μέσα στις παραμέτρους του ΟΗΕ. Επίσης η «Α» γράφει ότι μειώθηκαν οι προσφυγές στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” των κατεχομένων, όμως ακόμη υποβάλλονται.

Κάτω από τον τίτλο «Εκτός ατζέντας ΕΕ πλέον το Κυπριακό», η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρει, στο κύριό της θέμα, πως η αποτυχία του Κραν Μοντανά αναπροσαρμόζει την προσέγγιση και των Βρυξελλών, και ότι η ΕΕ εμφανίζεται πρόθυμη την ίδια ώρα να ενισχύσει τα προγράμματα στήριξης των Τ/κ. Αλλού αναφέρεται πως η Κύπρος είναι χαμηλά στη λίστα του ΠΟΥ για τους νοσηλευτές κατ’ αναλογία πληθυσμού με λιγότερους από τέσσερις ανά χίλια άτομα. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει, με φωτογραφία, την χθεσινή πανσέληνο και τη μερική έκλειψη σελήνης.

Κάτω από τον τίτλο «Αλλάζει τροπάρι ο Ακιντζί», η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, στο κύριό της θέμα, αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης σε δηλώσεις του είπε πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου τώρα. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των επιτυχόντων για τους νέους συμβασιούχους οπλίτες που αναμένεται να είναι πέραν των 650. Αλλού αναφορά γίνεται σε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έρευνα για τις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

«Τσουχτερά τέλη σκυβάλων για νοικοκυριά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή», που γράφει πως από το 2018 θα αυξηθούν έως και θα διπλασιαστούν τα τέλη για συγκομιδή σκυβάλων μετά τη συμφωνία για τη λειτουργία της ΟΕΔΑ Κόσιης. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το άνοιγμα των Βαρωσίων και για το αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου. Επίσης η «Χ» προβάλλει τις αντιδράσεις της ΟΕΛΜΕΚ για διορισμούς που έγιναν.

«Σύγκρουση ΑΗΚ-κράτους για φωτοβολταϊκό πάρκο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Mail», που προβάλλει τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις για το πάρκο στο Ακρωτήρι και τη λειτουργία του εντός των Βρετανικών Βάσεων. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί Ακιντζί για το θέμα των Βαρωσίων και τις επόμενες κινήσεις. Αλλού αναφέρεται σε περιστατικό απαγωγής μοντέλου από τη Βρετανία, στο Μιλάνο.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/08/2017 07:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: