Και παράταση του προγράμματος στην ατζέντα του Eurogroup – Μέρκελ: Δεν αναμένω εξελίξεις




Συνέρχεται απόψε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει την ελληνική πρόταση προς τον ESM για νέο διετές πρόγραμμα.

Παράλληλα, όπως λένε κοινοτικές πηγές, το Eurogroup θα εξετάσει τη δυνατότητα παράτασης του ελληνικού προγράμματος κατά δυο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, στη βάση της πρότασης που έχουν ήδη καταθέσει οι θεσμοί.

Δεν αναμένει νέες εξελίξεις για την Ελλάδα η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε σε Γερμανούς βουλευτές ότι δεν αναμένει οποιεσδήποτε νέες εξελίξεις σήμερα σε σχέση με την Ελλάδα εξανεμίζοντας τις ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας την τελευταία στιγμή πριν από τη λήξη του προγράμματος διάσωσης  τα μεσάνυχτα, δήλωσαν δύο συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι οι συνέπειες της ελληνικής κρίσης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και πως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις  τις επιπτώσεις στη ζώνη του Ευρώ, σύμφωνα με Γερμανούς βουλευτές.

Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι υπόλοιπες 18 χώρες μέλη της Ευρωζώνης να είναι ενωμένες και πρόσθεσε ότι ενώ ο συμβιβασμός μεταξύ των εταίρων είναι σημαντικός εντούτοις δεν είναι αυτοσκοπός, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: