Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η οικονομία με τα ΜΕΔ, το μολυσμένο κρασί συγκεκριμένης εσοδείας, ο κακός χειρισμός υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από τη Νομική Υπηρεσία στο Δικαστήριο και οι δηλώσεις Καδή για την σημερινή διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών για το σύστημα διορισμών, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Αναφορά γίνεται επίσης στο προεκλογικό σκηνικό με δημοσκοπήσεις και θέσεις, στο χθεσινό μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη, τις εκτιμήσεις Ταλάτ για την επιρροή της Τουρκίας στην τ/κ κοινότητα κ.α.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Καμπανάκι! Στα 11 δις τα τερματισμένα δάνεια» γράφει για προειδοποίηση από την Διοικητή της ΚΤ και ένα μεγάλο βουνό που καθιστά πιο δύσκολη την ουσιαστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού αναφέρεται στο μνημόσυνο χθες του Γλαύκου Κληρίδη με ομιλητή τον Σωκράτη Χάσικο, στην παρουσία και του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διάφορες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν τελευταία και δείχνουν πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη, άνοδο του Σταύρου Μαλά ο οποίος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος παρουσιάζει στασιμότητα/πτώση.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ήπιαμε στην υγεία μας με μολυσμένο κρασί» γράφει ότι αποσιωπήθηκε από τις αρχές πρόβλημα στα κρασιά εσοδείας 2015 με την παρουσία συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιείται ακόμα στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι με την ομιλία του στο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη χθες, ο πρώην ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος απευθυνόταν στον νυν Πρόεδρο Αναστασιάδη και ανέδειξε ότι ο Κληρίδης δεν ενεργούσε με βάση τις μετρήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην εφημερίδα, με τον πρώην ηγέτη των Τ/κ να διαπιστώνει αυξημένη επιρροή της Τουρκίας στην τ/κ κοινότητα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Δεν είδαν τα ποινικά αδικήματα» αναφέρεται στον χειρισμό από την Νομική Υπηρεσία της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανήλικης στην οποία εμπλέκεται γυναίκα υπάλληλος σχολικής εφορείας, με την δικαστική απόφαση να επικρίνει τη Νομική Υπηρεσία για τον χειρισμό. Αλλού γράφει για καταγγελίες για διαπλοκή στις εξετάσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών και για την παραίτηση δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου από την Επιστημονική Επιτροπή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία μετά από 2 χρόνια βρίσκει άκρη στην υπόθεση του κλαπέντος χειρογράφου του Παλαμά.

Η »Χαραυγή» με τίτλο «Προκαλεί και από πάνω ο ΥΠΠ» γράφει για αντιδράσεις στη δήλωση Καδή ότι σήμερα στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας θα βρεθούν αυτοί που φώναζαν και πριν την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι απολογήθηκε ο Βουλευτής, Ευθύμιος Δίπλαρος στις κόρες του Δημήτρη Χριστόφια για δήλωσή του ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό πριν το κούρεμα, η οποία δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα. Αλλού γράφει τα πέντε μέτρα για στήριξη σε έρευνα και καινοτομία που ανακοίνωσε ο Σταύρος Μαλάς.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/11/2017 08:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: