Τι είπε πάλι το στόμα του “στρατηγού” Αβέρωφ; Αν δεν λυθεί το Κυπριακό (οι Τούρκοι) θα μας πιάσουν περπατητούς, υποστήριξε: Πάλι άφησε τη γλώσσα του να πάει περίπατο! (video)

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Χριστόφορο Χριστοφή στην σειρά podcasts, Legal Matters. Φωτογραφία από βίντεο, Christophoros Christophi, You Tube




Αφού έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, κ. Αννίτας Δημητρίου (ΕΔΩ), που τον αντικατέστησε στην προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ξέσπασε εναντίον όσων -ποιοί άραγε είναι;- δεν λύνουν άρον-άρον το Κυπριακό μέσω της φιλοτουρκικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ).

Τι ζητά πραγματικά ο Αβέρωφ, όπως θέλει να τον φωνάζουν οι φίλοι του; Επειδή είναι η πιο γνωστή “μουσίτσα” της κυπριακής πολιτικής, αφήνει υπονοούμενα, ποτέ δεν ομιλεί καθαρά και ξάστερα, και αφήνει πίσω του …καπνό για να θολώνει την ατμόσφαιρα. Βεβαίως όλα τα κοσκινίζει και όλα τα φουρνίζει. Όπως μου είπε φίλος του πολιτικός, βασικά δεν φουρνίζει, αλλά ξεφουρνίζει!!!

Ο Mr. Legal Matters, Χροστοφή τον έπιασε στο μαϊττάπι και τον ανάγκασε, για μία ακόμη φορά, να αφήσει τη γλώσσα του να πάει περίπατο. Τι συζήτησαν; Γράφει στο Facebook:

Παρά το ότι την κοινή γνώμη απασχολούν αυτή τη περίοδο άλλα θέματα, το Κυπριακό παραμένει, το κύριο και βασικό πρόβλημα του τόπου. Σε πρόσφατη παρέμβαση του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου κρούει το κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι στο Κυπριακό είμαστε στο “και πέντε”. (Συζήτησαν) τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την επίδραση των διεθνών εξελίξεων σε αυτό (βλέπε πόλεμο στη Γάζα), και την ανάλυση, τις σκέψεις και τις προτάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Μα η ιδανική λυση στο τέλος θα μείνει πάντα άλυτο το Κυπριακό, θα τσιμετωθεί η διχοτόμηση εκεί στο τέλος θα είναι τόσος ο υπερπληθυσμός στα κατεχόμενα και εν περπατητούς που να πιάσουν ύστερα από πενήντα εκατό χρόνια όλους.

  • Συνεννόηση με ΕΛΑΜ το 2021;

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής της Αννίτας Δημητρίου ως Πρόεδρος της Βουλής και τα όσα έγιναν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι δεν ήταν στο ΕΛΑΜ που ένεψε αλλά στον Βουλευτή της Δημοκρατικής Παράταξης Μαρίνο Μουσιούττα.

«Του Μουσιούττα ένεψα και φωνάξτε τον. Πότε ήμουν συνεννοούμενος να σηκώσω το χέρι μου, αν θα ήταν στη 2η ή στην 3η ψηφοφορία που η ΔΗΠΑ θα στήριζε τον υποψήφιο που θα υποδεικνύαμε», είπε ο Βουλευτής, προσθέτοντας ότι στήριξε και το ΕΛΑΜ για το λόγο ότι δεν ήθελε να εκλεγεί ο Άντρος Κυπριανού.

Η αλήθεια βεβαίως είναι διαφορετική. Ο κ. Νεοφύτου είχε συνεννοηθεί με τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ για να υποστηρίξουν την επιλογή του για την προεδρία της Βουλής. Για την ιστορία με τους ψήφους του ΕΛΑΜ εξελέγη η Αννίτα Δημητρίου.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ “ΑΠΠΩΜΕΝΟΥ” κ. ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ…

  • Η περίπτωση της Καίτης Κληρίδου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε και για την περίπτωση της Καίτης Κληρίδου, με αφορμή και το γεγονός ότι η ίδια είπε πως «νιώθει προδομένη από τον Αβέρωφ Νεοφύτου», μετά και το περιστατικό της ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ασκούσε κριτική στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Θα σας πω την πραγματικότητα. Η Καίτη Κληρίδου επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας μου να αναρτήσω αυτό που μου έστειλε στην ιστοσελίδα του ΔΗΣΥ και στα κοινωνικά δίκτυα και επιπρόσθετα στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο. Είπα της Καίτης ότι εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα γιατί είναι μία προσωπική της άποψη και δεν είναι μία συλλογική απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε ο κ. Νεοφύτου.

«Σας διαβεβαιώ και είναι πολύ έντιμη η Καίτη Κληρίδου, ούτε καν ήξερα ότι θα έγραφε αυτό το πράγμα. Έγινα κοινωνός όταν το έγραφε, ζητώντας να μπει στους χώρους που είχα πει. Να αναρτηθεί στους διάφορους λογαριασμούς του ΔΗΣΥ», ανέφερε, σημειώνοντας πως ο ίδιος της είπε πως μπορεί να το αναρτήσει στους δικούς της λογαριασμούς καθώς την ίδια απήχηση θα έχει.

«Να σας πω εκ των υστέρων, βεβαίως με την τοποθέτησή μου, εύλογα είχε εξαγάγει το συμπέρασμα ότι άδειασα την Καίτη. Έπρεπε να απέφευγα τον οποιοδήποτε σχολιασμό, αλλά επιπρόσθετα να διαχωρίσω τη θέση μου από τη προσβλητική τοποθέτηση του τέως Προέδρου ότι είναι δήθεν αχθοφόρος ονόματος».

Και στο θέμα αυτό ΔΕΝ λέει την αλήθεια. Άδειασε κυριολεκτικά την κόρη του ιδρυτή του κόμματος, αφού την χεησιμοποίησε για να επιτεθεί εναντίον του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Αβέρωφ υπονομεύει την …επιτυχημένη Αννίτα, την …σφάζει με το βαμβάκι: «Ούτε στα όνειρα θερινής νυκτός δεν θα έβλεπε την Προεδρία της (κυπριακής) Βουλής»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: