Στη Βουλή η δικογραφία για το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών: Κατά 4 πρώην υπουργών και υφυπουργών

FILE PHOTO: Επιχείρηση μεταφοράς βαγονιού από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Στη βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία  κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντοπούλου, του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και των πρώην υφυπουργών Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλου ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής.

  • Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών που αφορά το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στο πλαίσιο του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν περιλαμβάνονται – πέραν της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων και της πραγματογνωμοσύνης των εμπειρογνωμόνων που εκείνοι όρισαν – και οι καταθέσεις υπηρεσιακών στελεχών σχετικά με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της Λάρισας είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο, από όπου ανασύρθηκε μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μετά την διαβίβαση της συγκεκριμένης δικογραφίας.

 

Την διαγραφή Αντώναρου και την απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ: Χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «τουρκολάγνο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: