Ο Ραφαήλ μετέφερε το Άγιος Φως, με ειδικό καντήλι, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου: Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν, κατά την υποδοχή του, στην Πλάκα

Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, μεταφέρει το Άγιο Φως στον Ι. Ν Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα, μετά το τέλος της τελετής υποδοχής του από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, ΑΘήνα, Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα -όπως συμβαινει κάθε χρόνο-, έφτασε το Άγιο Φως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Πρόκειται για τον πρώτο ναό της χώρας που υποδέχεται το Άγιο Φως.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μετέφερε με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων ξεκίνησαν να το μεταφέρουν στη συνέχεια στις ενορίες της Αττικής.

Παράλληλα, το Άγιο Φως ταξίδευσε με πτήσεις σε 16 περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Σημειώνουμε ότι η αεροπορική εταιρεία AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν και φέτος το Άγιο Φως σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως έφτασε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις προς διάφορες γωνιές της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Λάρισα και την Κεφαλονιά.

Στην Αθήνα το Άγιο φως από τα Ιεροσόλυμα: Ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του σε 16 προορισμούς με πτήσεις και στην συνέχεια οδικώς σε όλη την επικράτεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: