Δόθηκε λίστα με ονόματα μαρτύρων για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου στην Αρχιεπισκοπή

Ο μοναχός Νεκτάριος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 της Δευτέρας η κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής του εν αργία μοναχού Νεκτάριου για το υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο μοναχός κατέφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος από τους δύο Νομικούς του Συμβούλους, Ανδριάνα Κλαΐδη και Αναστάσιο Βαβούσκο και έδωσε κατάθεση.

Ο Αναστάσιος Βαβούσκος, δικηγόρος των μοναχών, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κατάθεσης ανέφερε ότι ο μοναχός Νεκτάριος παρέθεσε τις απόψεις του στην Ανακριτική Επιτροπή χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Κατέθεσε τις απόψεις του ο μοναχός Νεκτάριος. Μας ενημέρωσαν ότι η απαντήσεις θα δοθούν μετά την λήξη της ανακριτικής Υπηρεσίας, ενώ αναμένουμε 20 άτομα να εξεταστούν».

Στην ερώτηση αν ο Αρχιμανδρίτης έχει ερωτήσεις ή απαντήσεις στις ερωτήσεις της Ανακριτικής επιτροπής απάντησε: «Ο Αρχιμανδρίτης κατέθεσε τις απόψεις του, δεν μπορώ να πω περισσότερα».

Σημειώνεται ότι, σήμερα στις 17:30 το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει και ο Αρχιμανδίτης Πορφύριος.

Αύριο Τρίτη, θα καταθέσουν ενώπιων της Ανακριτικής επιτροπής και οι υπόλοιποι τρείς.

«Θα πιέζω μέχρι τέλους για διάλογο» λέει η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ: Ετοιμάζει έκθεση και θα ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ σχετικά με τις επαφές της για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: