«Θα πιέζω μέχρι τέλους για διάλογο» λέει η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ: Ετοιμάζει έκθεση και θα ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ σχετικά με τις επαφές της για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κα María Ángela Holguín Cuellar. Φωτογραφία PIΟ, Stavros Ioannides, ΓΤΠ




Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ανακοίνωσε ότι η αποστολή της φτάνει στο τέλος της και ότι θα ενημερώσει τις επόμενες τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις επαφές της.

Σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά, η κ. Ολγκίν, σημείωσε ότι είναι στο τέλος της αποστολής της και ότι θα ετοιμάσει μια έκθεση ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ τις επόμενες ημέρες, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο.

«Θα πιέζω μέχρι την τελευταία μέρα» είπε, εκφράζονταν την πεποίθηση ότι «αυτό αξίζει ο λαός της Κύπρου», και ότι αυτό θέλουν και τα Ηνωμένα Έθνη και ειδικά ο Γενικός Γραμματέας.

Ανέφερε ότι οι συναντήσεις που είχε στην Κύπρο «ήταν καλές», και ότι συζήτησε πολύ για διάφορα θέματα, «οπότε νομίζω ότι οι ηγέτες πρέπει να ακούσουν τον κόσμο».

Σημείωσε ότι ο κόσμος θέλει κοινό έδαφος, και ότι για αυτό θα συνεχίσει να πιέζει.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για το αν εννοεί πιέσεις για μια συνάντηση μεταξύ της ιδίας και των δύο ηγετών, είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζει και για αυτό.

Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξουν δρόμοι και να υπάρξουν δυνατότητες, είπε, προσθέτοντας πως, το ελάχιστο που αξίζει ο λαός είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, «οπότε θα συνεχίσω», είπε.

Όσον αφορά την έκθεσή της, η κ. Ολγκίν είπε ότι θα φροντίσει για την αμεροληψία των απόψεών της, και ότι θα γράψει τι θέλει η κοινωνία των πολιτών, τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί, «αλλά κυρίως τι θέλει ο λαός της Κύπρου».

Η κ. Ολγκίν αναχωρεί από το νησί, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη, αναμένεται να έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: Η βελτίωση στα ελληνοτουρκικά θα βοηθήσει και το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: