Φοβερή καταγγελία του Ζελένσκι στο Politico: Η Ρωσία έχει διεισδύσει στο πολιτικό σύστημα και σε ΜΜΕ των ΗΠΑ, η πρόταση του Τραμπ είναι απλοϊκή ιδέα

epa11161986 A handout photo made available by the Presidential Press Service shows President of Ukraine Volodymyr Zelensky attends a joint press conference with US Vice President Kamala Harris during the Munich Security Conference 2024 in Munich, Germany, 17 February 2024. EPA, PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που θέλουν τον πρώην και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, να τελειώνει τον πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία αναγκάζοντας την Ουκρανία σε εδαφικές παραχωρήσεις, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη στο Politico που δημοσιεύεται με τίτλο: Zelenskyy warns Russia has penetrated US politics, invites Trump to Ukraine

Από την συνέντευξη σταχυολογούνται τα εξής:

Ο κ. Zelenskyy προειδοποίησε ότι η Ρωσία έχει διεισδύσει στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και απέρριψε την ιδέα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο κάνοντας εδαφικές παραχωρήσεις.

Όπως δήλωσε έχει καλέσει ιδιωτικώς, μέσω τρίτων, τον κ. Trump να επισκεφθεί την Ουκρανία. Ο Trump έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του αλλά δεν έχει ορίσει κάποια ημερομηνία. Σημείωσε ότι είναι ανοικτός στο να ακούσει τις προτάσεις Trump για τον τερματισμό του πολέμου αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

«Αν η συμφωνία είναι ότι απλώς εγκαταλείπουμε τα εδάφη μας και αν αυτή είναι η ιδέα πίσω από αυτή (σ.σ. τη συμφωνία) τότε είναι μια πολύ απλοϊκή ιδέα». Οποιαδήποτε συμφωνία που θα περιλάμβανε την παραχώρηση εδάφους στον Ρώσο Πρόεδρο Putin με αντάλλαγμα τον τερματισμό των εχθροπραξιών, απλώς θα άνοιγε το δρόμο για περισσότερους ρωσικούς κατακτητικούς πολέμους στο μέλλον», σημείωσε.

Στην συνέντευξη εξέφρασε την εξάντληση της υπομονής του με τους Δυτικούς συμμάχους – και ιδιαίτερα την Γερμανία η οποία μπλόκαρε την αποστολή πυραύλων τύπου TAURUS στην Ουκρανία – για το γεγονός ότι δεν έχουν αποστείλει ακόμα στρατιωτική βοήθεια και παραδέχθηκε ότι η Ουκρανία δέχεται σημαντική πίεση ώστε να επιδείξει πρόοδο στον πόλεμο.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να στρεβλώσει «το παγκόσμιο τοπίο της πληροφόρησης». Χωρίς να κατονομάσει κάποιον ισχυρίστηκε ότι Αμερικανοί πολίτες κάνουν την δουλειά της Ρωσίας πολύ αποτελεσματικά στα αμερικανικά ΜΜΕ. «(σ.σ. Η Ρωσία) έχει διοχετεύσει το αφήγημά της μέσα από τα ΜΜΕ. Αυτοί δεν είναι Ρώσοι πολίτες. Είναι εκπρόσωποι συγκεκριμένων συγκροτημάτων ΜΜΕ (στις ΗΠΑ)».

Αν και διαφωνεί με τις απόψεις του Trump αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε με σεβασμό για το πρόσωπο του ως ηγέτη με τον οποίο ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί μαζί του και να τον ενημερώσει για τις θέσεις του προσβλέποντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Politico [Zelenskyy warns Russia has penetrated US politics, invites Trump to Ukraine]

Δραματική προειδοποίηση Ζελένσκι από τους Δελφούς: Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό, χρειαζόμαστε όπλα για να σπάσουμε τη «ραχοκοκαλιά» του Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: