Το μεταναστευτικό, η ανησυχία για την ακρίβεια στα καύσιμα και το Μεσανατολικό δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος στα πρωτοσέλιδά του. Μεταξύ αυτών, τις εκτιμήσεις για αυξήσεις τιμών καυσίμων, στοιχεία για το βιοτικό επίπεδο στην Κύπρο από νέο ευρωβαρόμετρο, τις επισημάνσεις του Ελεγκτή για το έργο στο λιμάνι Λάρνακας, τις εξελίξεις με το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ανησυχία για τιμές-βόμβα στα καύσιμα» και γράφει ότι οι πρατηριούχοι εκτιμούν ως πιθανό ένα άλμα στα δύο ευρώ, ενώ αναφέρει ότι από 1η Απριλίου μέχρι χθες, η αμόλυβδη βενζίνη αυξήθηκε κατά 13 σεντ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 9,5 σεντ/λίτρο.

Αλλού αναφέρει ότι έρχονται κυρώσεις για τα παράνομα φωτοβολταϊκά. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις από την απόφαση για αναστολή εξέτασης αιτήσεων Σύρων και γράφει ότι οι αποφάσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη θα διογκώσουν τα προβλήματα.

«Σε λάθος κατεύθυνση η Κύπρος, χάνουμε σε βιοτικό επίπεδο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», που αναφέρεται σε αποκαλυπτικά ευρήματα του ειδικού ευρωβαρόμετρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το 67% των πολιτών να απαντούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Κύπρο.

Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι γνωμάτευση του νομικού Πόλυ Πολυβίου, που δόθηκε στη Βουλή πριν από έξι μήνες, κατέληγε πως είναι αντισυνταγματικά τα Υφυπουργεία. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρει ότι περιπολίες ανοικτά του Λιβάνουν πραγματοποιούν δύο πλοία, με την Υπάτη Αρμοστεία ΟΗΕ να επισημαίνει ότι είναι έκνομες οι επαναπροωθήσεις.

Με τίτλο «Ανάβει κόκκινο ο Οδυσσέας» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Γενικός Ελεγκτής θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στον πυρήνα του έργου για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας και ότι τα έργα υποδομής είναι υποχρεωτικά.

Αλλού αναφέρεται σε ναυτική επιχείρηση σε διεθνή ύδατα για μετανάστες, σημειώνοντας ότι δύο σκάφη βρίσκονται στα ανοιχτά με σαφείς οδηγίες για αποτροπή μεταναστευτικών ροών. Ο «Φ» αναφέρεται αλλού σε λίφτινγκ 3,4 εκ ευρώ στην πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό και ότι κατακυρώνεται το έργο.

«Σε γερές βάσεις τέθηκε το ΤΚΑ με τις μεταρρυθμίσεις του 2009 και του 2012» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει πως η αναλογιστική μελέτη αναφέρει ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι χρηματοοικονομικά βιώσιμο ως το 2080.

Αλλού γράφει ότι είναι σε λάθος δρόμο το «πλοιάριο» του Νίκου Χριστοδουλίδη, με αναφορά στους χειρισμούς για το μεταναστευτικό. Η «Χ» γράφει σε άλλο θέμα ότι στρατεύσιμοι παίρνουν απαλλαγή αλλά δεν κατατάσσονται ποτέ στην Εθνική Φρουρά.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απελάσει 30 Σύρους μετανάστες», κίνηση που ακολουθεί την απόφαση για αναστολή εξέτασης αιτήσεων.

Αλλού προβάλλει, με φωτορεπορτάζ, το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, εκατό μέρες πριν τους αγώνες στο Παρίσι. Η εφημερίδα επίσης γράφει σε άλλο θέμα για τις ενστάσεις για τη μεταφορά δικαιωμάτων ψηφοφόρων.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σε στάση αναμονής οι επιχειρήσεις» και γράφει για αβεβαιότητες από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προβάλλοντας τοποθετήσεις ΚΕΒΕ-ΟΕΒ, ενώ καθησυχαστικό είναι το ΥΠΟΙΚ. Αλλού γράφει ότι καταργείται η «χρυσή βίζα» στην Ισπανία. Επίσης αναφέρει ότι μειώνεται σταθερά το χρέος της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε σε Κύπριους απόδημους στο Λονδίνο: Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλη βάση λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: