Ο Ερντογάν κάνει καψόνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά δεν ομιλεί κανείς: Γιατί; Για να μην ενοχληθεί η Τουρκία… Ο Ελπιδοφόρος έχασε πάλι τη λαλιά του; Ο Κονιδάρης;

Archbishop Elpidophoros Officiated The Apokathilosis Service on Good Friday May 3rd, 2024 at St. Michaels home of the Aged in Yonkers, NY. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Το τελευταίο διάστημα η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας ΔΕΝ ανανεώνει τις άδειες παραμονής των κληρικών του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, που δεν έχουν τουρκική υπηκοότητα.

Το τελευταίο θύμα είναι ο Διάκος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος -όπως μας ενημέρωσαν- έχει ελληνικό διαβατήριο και έλκει την καταγωγή του από την Ζάκυνθο. Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Προηγήθηκαν και άλλα “καψόνια”, όπως τα χαρακτήρισε μία πηγή.

Βεβαίως, ο “νόμος της σιωπής” που επιβάλλει το φιλοτουρκικό “λόμπι”, εξαφάνισε τη μεγάλη αυτή είδηση. Γιατί; Μα για να μην ενοχληθεί η Τουρκία. Ομιλούμε για ραγιάδες, για ένα άνευ προηγουμένου ραγιαδισμό.

Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, όπως κάνει πάντα όταν τα θέματα αφορούν την Τουρκία, κατάπιε τη γλώσσα του.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές, από τον κ. Βαρθολομαίο δεν περιμένουμε αντίδραση, φοβάται τη σκιά του. Αλλά ο Ελπιδοφόρος προστατεύεται από τους αμερικανικούς νόμους. Γιατί τρέμει να καταγγείλει την Τουρκία; Για τον γνωστό λόγο: Θέλει να γίνει Πατριάρχης.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί εξαφάνισαν την είδηση οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι του εκκλησιατικού ρεπορτάζ; Οι ανταποκριτές; Μα φυσικά είναι όλοι στο κόλπο. Δεν πρέπει να ενοχλείται η κατοχική Τουρκία.

Εύχομαι να θέσει το θέμα στον Ταγίπ Ερντογάν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί την Τουρκία τη Δευτέρα.

Πρέπει να το θέσει, ειδικά όταν ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας ενοχλεί συνέχεια την Αθήνα για το άνοιγμα των τζαμιών, και η Ελλάδα ως δημοκρατική χώρα, το κάνει διότι πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις θρησκευτικές ελευθερίες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Κονιδάρη ότι τα γνωρίζουμε όλα. Η επιχείρηση φίμωσης των δημοσιογράφων είναι γνωστή, και θα αποκαλυφθεί… Του την χαρίσαμε όταν μας καθύβριζε στο δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Πλέον είναι υπότροπος…

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για την τουρκική πρόκληση με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Ερνέστο Οττόνε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: