Η Μελάνια Τραμπ άδειασε τον Ντόναλντ: Όχι, ο γιος μας δεν θα είναι αντιπρόσωπος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνες τις ημέρες!!!

epa10082868 Former US President Donald (Left) his wife former First Lady Melania Trump, their son Barron, as well as Ivanka, Donald Jr, and Eric Trump stand behind the coffin with the remains of Ivana Trump at Vincent Ferrer Roman Catholic Church in New York, New York. EPA, JASON SZENES




Ο Μπάρον Τραμπ, ο νεότερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα είναι τελικά εκπρόσωπος της Φλόριντα στο Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ιούλιο, στο οποίο αναμένεται να εκλεγεί επισήμως ο πατέρας του υποψήφιός στις προεδρικές εκλογές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το γραφείο της τέως Πρώτης Κυρίας, Μελάνιας Τραμπ, η οποία διαφωνεί με τον σύζυγό της και δεν συμφωνεί να χρησιμοποιηθεί το παιδί τους στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αντιδρώντας σε αυτό που θα σηματοδοτούσε το πολιτικό ντεμπούτο του μικρότερου παιδιού του, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι ήταν «συμφωνούσε απόλυτα».

Αλλά η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ κατέδειξε ότι διαφωνεί με την ιδέα.

«Αν και ο Μπάρον θεώρησε τιμή του που επελέγη εκπρόσωπος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Φλόριντα, δυστυχώς δεν θα καταφέρει να συμμετάσχει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ανέφερε το γραφείο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Φλόριντα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 18χρονος Μπάρον θα είναι μεταξύ εκείνων που θα επιλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος.

Ο συνήθως διακριτικός Μπάρον Τραμπ, που μόλις έγινε 18 και πρόκειται τα τελειώσει το λύκειο το καλοκαίρι, ορίστηκε εκπρόσωπος της Φλόριντα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Μιλγούκι και αναμένεται να ορίσει επισήμως τον Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Όπως και το 2020 ο Ρεπουμπλικάνος θα έχει αντίπαλό του στις 5 Νοεμβρίου τον Τζο Μπάιντεν.

Δεν είναι σαφές εάν ο Μπάρον, θα παρευρεθεί καν στη συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων στις 15-18 Ιουλίου, η οποία θα λάβει χώρα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.

Άλλα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των ετεροθαλών αδερφών του, Ντόναλντ Τζούνιορ, Έρικ και Τίφανι, θα υπηρετήσουν όλοι ως εκπρόσωποι για την πολιτεία της Φλόριντα, όπου ο πατέρας τους κατοικεί τώρα και ψηφίζει.

Οι άλλοι γιοι του Τραμπ, ο Έρικ και ο Ντον Τζούνιορ, όπως και η κόρη του Τίφανι θα είναι παρόντες στο συνέδριο. Η άλλη του κόρη Ιβάνκα, που υπήρξε σύμβουλός του κατά την πρώτη του θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, έχει πλέον αποσυρθεί από την πολιτική.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκστρατεία επανεκλογής του πατέρα της, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ δεν επιβεβαιώνονται επί του παρόντος ως συμμετέχοντες καν στο συνέδριο.

Ούτε η Μελάνια Τραμπ, η οποία εθεάθη σε πολιτικές εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο θέρετρο του ζευγαριού στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, αλλά δεν έχει προσχωρήσει στον Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία ή στη συνεχιζόμενη ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου η νύφη του Λάρα διορίστηκε πρόσφατα συμπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε εθνικό επίπεδο.

Παρακολουθώντας ένα ιδιωτικό σχολείο στο Μέριλαντ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πατέρα του, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανιζόταν σπάνια δημόσια, με τη μητέρα του να αναφέρει συχνά ότι προστατεύει έντονα την ιδιωτικότητά του.

Τα σχόλια για την εμφάνισή του και τη συμπεριφορά του από τους επικριτές του πατέρα του συχνά προκάλεσαν σφοδρές επιπλήξεις από το γραφείο της πρώτης κυρίας, καθώς και από άλλα παιδιά πρώην προέδρων, κυρίως την Τσέλσι Κλίντον.

Σε μια είδηση αυτή την εβδομάδα που επιβεβαιώθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Φλόριντα, ο τελειόφοιτος του λυκείου επρόκειτο να είναι στη λίστα των 41 εκπροσώπων της Φλόριντα, μαζί με μέλη της οικογένειας και ορισμένους στενούς συμμάχους του κ. Τραμπ.

Ως εκπρόσωπος, ο Μπάρον θα στεκόταν στο πάτωμα της συνέλευσης και θα συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Φλόριντα για να διορίσει επίσημα τον πατέρα του ως υποψήφιο.

Το τριήμερο συνέδριο αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι κ. Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πρώτη “εισβολή” του γιου του στην πολιτική, που ακυρώθηκε από την Μελάνια Τραμπ, προκάλεσε μια χαρούμενη απάντηση από τον κ. Τραμπ, ο οποίος τον περιέγραψε σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Telemundo 51 ως «πολύ χαριτωμένο».

“Είναι αρκετά νέος, θα πω. Είναι 17”, είπε ο πρώην πρόεδρος, που φάνηκε να αναφέρει λάθος την ηλικία του. «Αλλά αν μπορούν να το κάνουν αυτό, είμαι υπέρ του».

Σε ξεχωριστή συνέντευξη, ο Τραμπ είπε ότι στον γιο του, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), αρέσει η πολιτική.

«Είναι κάπως αστείο», είπε στο Talk Radio 1210 WPHT της Φιλαδέλφειας. «Θα μου πει μερικές φορές «Μπαμπά, αυτό πρέπει να κάνεις».

Ο Τραμπ λαμβάνει μέρος επί του παρόντος την πρώτη από τις τέσσερις ποινικές δίκες του, όπου έχει κατηγορηθεί για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη. Αρνείται κάθε αδίκημα.

Του δόθηκε ειδική άδεια από τον δικαστή για να παρακολουθήσει την αποφοίτηση του Μπάρον, την επόμενη Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Hellas Journal, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters και BBC
Μαϊάμι, United States

Η Νίκι Χέιλι πιθανόν να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: