Ευτυχώς που υπάρχει στη Νέα Υόρκη ο Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Παγκύπριος: Ο άνθρωπος που κατάφερε να αφιερωθεί η Εθνική Παρέλαση στην άνανδρη τουρκική εισβολή κατά της Κύπρου

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Στην ελληνική-κυπριακή κοινότητα της Νέας Υόρκης σώζει την παρτίδα ένας άνθρωπος: ο Φίλιπ Κρίστοφερ. Μετά από αυτόν το χάος για την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων, του Αιγαίου, της Κύπρου, που είναι το πάθος του, της Βορείου Ηπείρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ήταν δική του η ιδέα -και την υλοποίησε- για να αφιερωθεί η Εθνική Παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου στην άνανδρη εισβολή της Τουρκίας και στην κατοχή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Συνθήματα εναντίον της Τουρκίας δόνησαν το Μανχάταν και το πρόβλημα της Κύπρου αναδείχθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ευτυχώς που υπάρχει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), στη Νέα Υόρκη.

Για όσους δεν γνωρίζουν -αν και το ξέρουν οι πάντες- ο κ. Κρίστοφερ είναι ο ιδρυτής του Παγκύπριου, της μεγαλύτερης ελληνικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη, που κρατά ζωντανό το όραμα της απελευθέρωσης και της επιστροφής στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας.

  • Οι εθνικοί αγώνες των αγνών μελών του Παγκύπριου έχουν καταγραφεί πλέον στην ιστορία του Παγκόσμιου Ελληνισμού με χρυσά γράμματα.

Η άλλη κυπριακή οργάνωση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής (ΚΟΑ) ή πως αλλιώς λέγεται -δεν κατάλαβα γιατί άλλαξαν άρον-άρον το όνομά της- ασχολείται με τον …πολιτισμό. Το Κυπριακό δεν υπάρχει, εκτός από ένα μνημόσυνο την 20η Ιουλίου κάθε έτους, που πλέον «καπελώνει» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ναι αυτού που δεν γυρίζει η γλώσσα του, εννοώ του κ. Ελπιδοφόρου, για να μιλήσει για την ΤΟΥΡΚΙΚΗ εισβολή. Ως γνωστό, οι εισβολείς ήταν …εξωγήινοι!!!

Βέβαια δεν ευθύνονται όλα τα μέλη της ΚΟΑ. Υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν και παλεύουν για την Κύπρο αλλά δεν εισακούονται. Πάντα ευθύνεται ο κυβερνήτης και η στενή ομάδα που διοικεί ένα οργανισμό.

Από τη στιγμή που ο Πανίκος Παπανικολάου αποχώρησε από την προεδρία, η οργάνωση, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει όλους τους κυπριακούς συλλόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραπαίει. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος απογείωσε την ΚΟΑ ή πως αλλιώς λέγεται, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους στην ιστορία της οργάνωσης. Μακάρι να μην είχε φύγει ποτέ.

Αλλά για τα θέματα αυτά, και την προσπάθεια διάλυσης της Ομογένειας από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, θα επανέλθουμε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εδώ στην Ουάσιγκτον δεχόμαστε επισκέψεις κάθε εβδομάδα από τους ακτιβιστές του HALC. Έρχονται, επισκέπτονται κυβερνητικά γραφεία και γραφεία νομοθετών στο Κογκρέσο. Ασκούν μία συνεχή πίεση για τα ελληνικά εθνικά θέματα χωρίς σταματημό. Ευτυχώς που υπάρχουν. Τον Ιούνιο αναμένουμε και το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ. Εϋχομαι να είναι πολύ-πολύ μεγάλο, να παραβρεθούν πολλοί ομογενείς, με την ευκαιρία της 50ης μαύρης επετείου της άνανδρης τουρκικής εισβολής. Ο Φίλιπ Κρίστοφερ πάντα κάνει επιτυχημένα συνέδρια. 

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal – Ουάσιγκτον

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η παγίδα του Ελπιδοφόρου στον Κασσελάκη: Άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής διέρρευσαν αμέσως τη δήλωση για τη βάφτιση… Όλος ο αποκαλυπτικός διάλογος των δύο ανδρών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: