Ολα σε μια κλωστή: Με νέο πυρηνικό δόγμα απειλεί η Τεχεράνη, ενώ το Ισραήλ ακύρωσε τη τελευταία στιγμή το χτύπημά του εναντίον του Ιράν

Palestinians return to Al Nusairat refugee camp after the Israeli armys withdrawal from the area, southern Gaza Strip, 18 April 2024. More than 33,900 Palestinians and at least 1,450 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/MOHAMMED SABER




Το Ιράν απειλεί με αναθεώρηση επί τα χείρω του «πυρηνικού δόγματός» του μετά τις απειλές του Ισραήλ να χτυπήσει τη χώρα, κτύπημα που φαίνεται να αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή.

Οι νέες απειλές του Ιράν, ήλθαν δια στόματος του ανώτατου διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η Τεχεράνη πάντα επέμενε -ψευδώς βεβαίως- ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα προώριστο αυστηρά για ειρηνικούς σκοπούς, ισχυρισμό που το Ισραήλ και μεγάλο τμήμα του δυτικού κόσμου απορρίπτουν.

«Οι απειλές του Σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστούν δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την απόκλιση από προηγούμενες σκέψεις μας», δήλωσε ο Ahmad Haghtalab, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης και υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια, σύμφωνα με ιρανικές πηγές.

Ο Haghtalab δήλωσε επίσης ότι το Ιράν θα ανταποδώσει «οπωσδήποτε», την όποια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

«Γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκονται οι κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του εχθρού», ισχυρίστηκε.

«Τα χέρια είναι στη σκανδάλη για να εκτοξεύσουν ισχυρούς πυραύλους για την ολοκληρωτική καταστροφή καθορισμένων στόχων», είπε και κατέληξε:

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση κατά των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, σίγουρα θα αντιμετωπίσει την αντίδρασή μας. Για την αντεπίθεσή μας, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του (ισραηλινού) καθεστώτος θα στοχοποιηθούν με προηγμένα όπλα».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες Τετάρτη, πρώην επικεφαλής της Μοσάντ υποστήριζε ότι ένα χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι «στο τραπέζι».

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εγκατέλειψε τελευταία στιγμή σχέδια για αντίποινα κατά του Ιράν, μετά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την ιρανική επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ «Kan», το υπουργικό συμβούλιο είχε ήδη εγκρίνει μια σειρά από πιθανές απαντήσεις ανάλογα με το εύρος της ιρανικής επίθεσης, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ιρανική άτρακτο νωρίς την Κυριακή.

«Η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτή που είχε προγραμματιστεί. Κέρδισαν οι διπλωματικές ευαισθησίες», φέρεται να είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ανώτερη πηγή. «Θα υπάρξει απάντηση, αλλά φαίνεται ότι θα είναι διαφορετική από ό,τι είχε προγραμματιστεί».

Με πληροφορίες από Times of Israel

Καλά νέα για νέους και φοιτητές: Στα σκαριά σχέδιο για ελεύθερη κινητικότητα μεταξύ Ηνωμένου Βασίλείου και ΕΕ* Θα επαναφέρει τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια στην προ Brexit εποχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: