Η τριπλή ήττα Ερντογάν, η ακρίβεια και η επέτειος της 1ης Απριλίου προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ακρίβεια με φόντο την κατάργηση του μηδενικού φορολογικού συντελεστή στα καύσιμα, η κυπριακή εμπλοκή στο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι αυξημένες δόσεις των δανείων, η ήττα Ερντογάν στις τουρκικές αυτοδιοικητικές εκλογές και η επέτειος της 1ης Απριλίου είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Εκτεθειμένοι σε αύξηση 17,4 σεντς στη βενζίνη» αναφέρεται στην αύξηση της τιμής στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης μετά την κατάργηση του σχετικού μέτρου.

Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρεται στις τουρκικές εκλογές, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση επικράτησε σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην άφιξη μεταναστών την Κυριακή στο Κάβο Γκρέκο.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κυπριακό νήμα των υποκλοπών» και αναφέρει ότι διωκτικές και εποπτικές αρχές εξετάζουν την αλλαγή αξιωματούχων σε εταιρεία που σχετίζεται με τις παρακολουθήσεις μετά την επιβολή κυρώσεων.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με το «Αμάλθεια» σημειώνοντας ότι φτάνει σήμερα. Σε άλλο θέμα, ο «Π» αναφέρεται στην ήττα Ερντογάν στις τοπικές εκλογές στην Τουρκία.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Πλακώνει κύμα ακρίβειας» αναφέρεται στην κατάργηση του μηδενικού φορολογικού συντελεστή στα καύσιμα γράφοντας ότι από αυτό θα προκύψουν ευρύτερες συνέπειες στο λιανικό εμπόριο.

Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου γίνεται αναφορά στην εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου και τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Αλλού, η εφημερίδα κάνει λόγο για τριπλή ήττα Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «‘Λαίμαργο τέρας’ οι δόσεις των δανείων για νοικοκυριά – επιχειρήσεις», σημειώνοντας ότι στην Κύπρο πληρώνουμε 60% περισσότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μαθητές ζητούν ολιστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αλλού, η εφημερίδα κάνει μια σύντομη αξιολόγηση της δράσης της ΕΟΚΑ, με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κύπρος τιμά με δοξολογίες και εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955: Τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: