Η αντιπαράθεση Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή, οι κρίσιμες επαφές Ολγκίν και το μεταναστευτικό στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín. Photo PIO, Stavros Ioannides




Η αντιπαράθεση μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας και του Γενικού Ελεγκτή, οι αναφορές Χριστοδουλίδη σε συνέντευξη ότι οι μετανάστες αποτελούν το 7% του πληθυσμού στην Κύπρο και η αναμενόμενη άφιξη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ καθώς και θέματα οικονομίας δεσπόζουν στον σημερινό Τύπο της Κύπρου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Έβγαλαν μαχαίρια Β. Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής» γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε λόγο για παρεμβάσεις του Γενικού Ελεγκτή στις αρμοδιότητες άλλων αρχών και υπηρεσιών και για έλλειψη αντικειμενικότητας.

Αλλού προβάλλει δηλώσεις της Προέδρου της ΠΟΕΔ στην εφημερίδα και γράφει ότι θα πρέπει να διδάσκεται η Ελληνική σε όλα τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Γράφει επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτή τη στιγμή το 7% του πληθυσμού στην Κύπρο είναι μετανάστες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο θέμα «Στα ίχνη κυκλώματος διακινητών μεταναστών από την πράσινη γραμμή» γράφει ότι διακινητές μεταφέρουν μέσω κατεχομένων, σε διαφορετικά σημεία της πράσινης γραμμής, μικρές ομάδες μεταναστών και τους κατευθύνουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.

Γράφει επίσης ότι σε συνέντευξή του στον «Π», ο πρώην διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς, Οζντίλ Ναμί είπε ότι δεν υπάρχει χρυσή τομή μεταξύ της θέσης ΔΔΟ και της λύσης δύο κρατών. Αλλού αναφέρει ότι στο Ανώτατο οδηγείται η θεσμική κόντρα Νομικής Υπηρεσίας-Γενικού Ελεγκτή.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Περιμένει σημάδι από την Αγκυρα» γράφει στο κύριο θέμα ότι ένα κρίσιμο 20ήμερο συναντήσεων για το Κυπριακό ξεκινά η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε τη χρήση ‘έξυπνων φώτων’ τροχαίας, μείωση προστίμων υπό προϋποθέσεις και αξιοποίηση του ‘park & ride’. Γράφει αλλού ότι έφυγε προχθές Σάββατο η γνωστή ιστορικός της τέχνης, Ελένη Νικήτα.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο τίτλο της «To Υπ. Παιδείας εξαφάνισε το πραξικόπημα σε εγκύκλιό του για το 1974» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί τα κόμματα, ιδιαίτερα τα συγκυβερνώντα και το Υπ. Παιδείας να τοποθετηθούν.

Αλλού αναφέρει ότι υπ’ ατμόν βρίσκονται ενόψει των διακοπών για το Πάσχα οι διευθύνσεις σχολείων και οι σχολικές εφορείες με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε ρόλο ‘μυστικών αστυνομικών’ το Πάσχα.

Γράφει επίσης ότι «εξοργιστική είναι η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας όσον αφορά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μητέρα και τα πέντε ανήλικα παιδιά της» στη Λεμεσό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Κρίσιμες επαφές της Ολγκίν για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και Λευκωσία τις επομενες είκοσι ημέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: