Eνας Βρετανός 111 ετών από σήμερα ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη: Το μυστικό της μακροζωίας του και η εβδομαδιαία απόλαυσή του [videos]

O ΒρετανόςΤζον Τίνισγουντ είναι πλέον ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο Screenshot via Youtube




Στο Merseyside  της βορειοδυτικής Αγγλίας κατοικεί από σήμερα ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ιάπωνα Γκισαμπουρό Σονόμπ, o οποίος πέθανε την Πέμπτη.

Ο Τζον Τίνισγουντ, 111 ετών και 223 ημερών, αποδίδει την μακροζωία του στα fish and chips, το «εθνικό» φαγητό της Αγγλίας και στο γεγονός ότι, ως νέος, έκανε συχνά πεζοπορία.

Ζώντας σήμερα σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, ο Τίνισγουντ συμβουλεύει τους νεότερους να «ασκούν το μυαλό τους» και να είναι «μετριοπαθείς».

Ο ίδιος συνεχίζει να απολαμβάνει το αγαπημένο του πιάτο, το ψάρι με τηγανιτές πατάτες, κάθε Παρασκευή.

Γνώρισε τη σύζυγό του στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παντρεύτηκαν το 1942. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 44 χρόνια, μέχρι το θάνατο της Μπλόντγουιν, το 1986. Απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Σούζαν.

Εργάστηκε στο Βασιλικό Ταχυδρομείο, τη Shell και τη BP, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1972.

Μία από τις συμβουλές που έχει να δώσει στους νεότερους, είναι να τα πηγαίνουν καλά με τους ανθρώπους: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί», λέει. «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το διαφορετικό να λειτουργήσει, αλλιώς όλα καταρρέουν».

Σημειώνεται ότι η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, και γηραιότερος άνθρωπος εν γένει, είναι η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της.

Τα Ρεκόρ Γκίνες απέδωσαν στον Τίνισγουντ τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα μετά τον θάνατο του Ιάπωνα Γκισαμπούρο Σονόμπε. Ο Σονόμπε, που έφτασε μέχρι τα 112, κράτησε το σχετικό ρεκόρ μόλις δύο ημέρες, διαδεχόμενος τον Χουάν Βισέντε Πέρεζ Μόρα, από τη Βενεζουέλα που πέθανε σε ηλικία 114 ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Τους έσφαξε με το γάντι: H απάντηση της Μαντόνα, μέσω των δικηγόρων της, στη μήνυση που της έκαναν για την καθυστερημένη έναρξη της συναυλίας της: Ενας λογικός θεατής θα καταλάβαινε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: