Τρεις νεκροί και δώδεκα τραυματίες στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν από επίθεση αυτοκτονίας μπροστά σε τράπεζα

File photo: Μέλη των Ταλιμπάν φρουρούν περιοχή στην Καμπούλ μετά τη φονική επίθεση σε εκδήλωση έξω από το τζαμί Eid Gah Mosque στην αφγανική πρωτεύουσα. EPA, STRINGER




Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε μπροστά σε τράπεζα στην πόλη Κανταχάρ,προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας.

“Σήμερα το πρωί επίθεση αυτοκτονίας διαπράχθηκε μπροστά στη Νέα Τράπεζα της Κανταχάρ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε ο Ιναμουλάχ Σαμανγκάνι, διευθυντής της υπηρεσίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού.

“Τα θύματα είναι πολίτες”, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η επίθεση είχε στόχο ανθρώπους που είχαν πάει στην τράπεζα για να πάρουν τον μισθό τους.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά από τον Αύγουστο του 2021 που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Ωστόσο αριθμός ενόπλων οργανώσεων, κυρίως η τζιχαντιστική Ισλαμικό Κράτος, εξακολουθεί να συνιστά απειλή.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανταχάρ, Αφγανιστάν 

Για συμφωνία εκεχειρίας στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μιλά η Τεχεράνη: Στόχος η δημιουργία καλού κλίματαος για κατάπαυση του πυρός και στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: