Το Ντουμπάι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας πωλήσεων πολυτελών ακινήτων: Η τιμή τους ξεπερνά τα 10 εκατ. δολάρια το καθένα

Άποψη του Burj Khalifa του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, στo Ντουμπάι, EPA, ALI HAIDER




Το Ντουμπάι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παγκόσμιων αγορών σε πωλήσεις πολυτελών ακινήτων για το 2023 και ξεπέρασε διάσημες διεθνείς πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ.

Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών ακινήτων το τελευταίο τρίμηνο του 2023 , σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του πρακτορείου συμβούλων ακινήτων «Knight Frank».

Το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς στο εμιράτο έγιναν 108 πωλήσεις πολυτελών ακινήτων η τιμή των οποίων ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις σε επαύλεις και κατοικίες έφτασαν τις 95.

Παγκοσμίως τέτοιου είδους πωλήσεις υπερπολυτελών ακινήτων έφτασαν τις 411 σε 12 αγορές το 2023 ενώ την προηγούμενη χρονιά οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν 320.

Το Ντουμπάι ακολούθησαν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη με 52 πωλήσεις το καθένα, το Σίδνεϊ κατέλαβε την τέταρτη θέση και η Γενεύη πέμπτη, με έντονη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου.

Πηγή: ertnews

Αφήστε την Κέιτ στην ησυχία της: Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών παρεμβαίνει «ως άνθρωπος» στο πριγκηπικό σήριαλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: