Το μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψουν Αστυνομία της Κύπρου και FBI στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψουν FBI και κυπριακή Αστυνομία, η ένταξη ακόμη μιας εταιρείας στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων και ο τερματισμός την 1η Απριλίου του κυβερνητικού μέτρου στήριξης για τις τιμές των καυσίμων, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τετάρτη.

Επίσης προβάλλονται τα προβλήματα αντισυνταγματικότητας που εντοπίζει στα προσχέδια νομοσχεδίων για το όριο συνταξιοδότησης αξιωματούχων του κράτους η Ελεγκτική Υπηρεσία και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Άλμα στα καύσιμα χωρίς αντιστάθμισμα» και γράφει ότι η Κυβέρνηση προανήγγειλε έγκαιρα μόνο τη διακοπή του μέτρου στήριξης για τις τιμές των καυσίμων, την 1η Απριλίου, ενώ καταναλωτές και βουλευτές εκφράζουν απορίες για τις κυβερνητικές θέσεις και ζητούν ικανοποιητικά αντισταθμιστικά μέτρα.

Αλλού γράφει ότι στο Μοναγρούλι είναι η έδρα της εταιρείας που μπήκε στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ και ότι υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με το FBI. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπήρξαν αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένου εγγράφου για τα μέτρα αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Έρευνες και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για διαφθορά» γράφει στο κύριό του θέμα ότι έφτασαν τις τέσσερεις, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Αλλού γράφει ότι Κύπρος και ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες συνεργασία στον τομέα της δικαιοσύνης προς ενίσχυση των δυνατοτήτων των κυπριακών αρχών για αντιμετώπιση των παράνομων χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων και «αξιοποίηση» της Κύπρου για παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Διοικητικό Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αναστολής της σύναψης σύμβασης μεταξύ ΑΗΚ και Cyta για προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

«Χοντρό εφάπαξ αντί συντάξεις» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που γράφει ότι προβλήματα αντισυνταγματικότητας εντοπίζει στα προσχέδια νομοσχεδίων για το όριο συνταξιοδότησης αξιωματούχων του κράτους η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Αλλού γράφει ότι με ταχύτητα 15 χλμ το τεράστιο πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης η οποία κατέρρευσε μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Σε άλλο θέμα, ο «Φ» αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές και γράφει ότι κάθε γειτονιά θα έχει και υποψήφιο και θα εκλεγούν 3.500 άτομα.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ανικανότητα και συμφέροντα οδήγησαν σε σκάνδαλα και ΄πράσινη φορολογία’» και αναφέρεται σε αποκαλύψεις στη Βουλή για το παρασκήνιο που οδήγησε στις νέες «πράσινες» φορολογίες.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι 12 άτομα πνίγηκαν στη θάλασσα στην προσπάθεια τους να συλλέξουν προμήθειες που είχαν ρίξει αεροπλάνα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας και ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για την εξελισσόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Γράφει επίσης με το σταγονόμετρο βγαίνουν τα νέα σχετικά με τη διερεύνηση του πολυσκανδάλου στη Μονή Αββακούμ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Ενωμένες ΗΠΑ και Κύπρος στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος» και αναφέρει ότι το FBI και η κυπριακή Αστυνομία πρόκειται να υπογράψουν μνημόνιο συναντίληψης για την ενίσχυση των κυπριακών δυνατοτήτων καταπολέμησης της παράνομης χρηματοδότησης.

Αλλού γράφει ότι όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, η παράνομη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων θα αντιμετωπιστεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» έχει τίτλο στο κύριο της θέμα «Ξανά στο κάδρο των κυρώσεων η Κύπρος» και γράφει ότι η επικαιροποίηση της αμερικανό-βρετανικής λίστας σε σχέση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας διατήρησε την κυπριακή παρουσία μέσω εταιρειών που έχουν ως έδρα το νησί και παραβιάζουν το εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Αλλού γράφει ότι αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών κροίσων που αναζητούν τρόπους διαμονής στο εξωτερικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοικτή πληγή ο ΟΚΥπΥ για τα δημόσια οικονομικά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός
Λευκωσία, Κύπρος

Σχέδιο Αμάλθεια: Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο ενημέρωσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την πορεία υλοποίησης της προσωρινής αποβάθρας στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: