Το Κυπριακό, η «χιονισμένη» Λευκωσία και οι εξελίξεις με τη Μονή Αββακούμ προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ξαφνική χαλαζόπτωση στη Λευκωσία με αποτέλεσμα να μοιάζει η πρωτεύουσα με χιονισμένο τοπίο, το σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ και το νέο βίντεο που διέρρευσε, η σύναξη 40 κρατών για συντονισμό για το «Αμάλθεια», θέματα οικονομίας, παιδείας και κοινωνικά, δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Λευκή καταιγίδα παρέλυσε τη Λευκωσία» γράφει ότι δρόμοι, κτίρια, σπίτια και οικόπεδα άσπρισαν στην κυριολεξία λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης που επηρέασε και το οδικό δίκτυο. Α

λλού προβάλλει άλλο βίντεο από την Μονή Αββακούμ και γράφει ότι καθυστερεί για λίγες μέρες η ανακριτική επιτροπή λόγω Σαρακοστής. Γράφει επίσης ότι ο πληθωρισμός είναι πάνω από το 3% και τον Φεβρουάριο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο θέμα του «Συνταξιούχοι…σε απόγνωση, ζητούν πρόσβαση σε υπηρεσίες» και γράφει ότι ο κλάδος Συνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής και σε βουλευτές, εισηγείται την ψήφιση νομοθεσιών που να απαγορεύουν στις ασφαλιστικές εταιρείες να συνεχίζουν να λαμβάνουν δυσμενή μέτρα εναντίον των ηλικιωμένων.

Γράφει αλλού ότι οι στόχοι της Υπουργού Παιδείας και οι επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών αποτελούν «τεστ αντοχής για την παιδεία». Γράφει επίσης ότι έχει οριστεί στις 21 Μαρτίου παγκόσμια σύναξη με εκπροσώπους 40 κρατών για συντονισμό για το σχέδιο «Αμάλθεια».

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Συμπλέουν Αγκυρα – Τατάρ» γράφει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ και θεωρεί ατυχή την όποια προσπάθεια να εμφανιστεί αλλιώς η πραγματικότητα στο Κυπριακό.

Προβάλλει επίσης την εξόρμηση στην ύπαιθρο για το «κόψιμο της μούττης» και αναφέρει ότι ήταν μετ’ εμποδίων λόγω καιρού το πέταγμα των χαρταετών. Αλλού αναφέρει ότι το μέγιστο ύψος αναπτύξεων σε περιοχές του δικτύου Natura είναι 13,5 μέτρα.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Δίχως τελειωμό οι αποκαλύψεις για το πολύ-σκάνδαλο στην Εκκλησία» και γράφει ότι σε νέο βίντεο από τη Μονή Οσίου Αββακούμ μοναχός φέρετα να λέει ότι τους τσάκωσαν. Προβάλλει την σφοδρή χαλαζόπτωση στη Λευκωσία με αποτέλεσμα να μοιάζει η πόλη χιονισμένη.

Γράφει επίσης ότι απαγορεύτηκε στα κατεχόμενα η θεατρική παράσταση «Η Μάνα του» η οποία πραγματεύεται το δράμα της οικογένειας Παπαλαζάρου, ενώ λέει ότι την απόφαση καταδίκασε ο ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ο αισχρός Ερντογάν προκαλεί τη Λευκωσία και την Αθήνα: Αν δεν σταματούσε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική, ισχυρίζεται χωρίς ντροπή!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: