Tηλεδιάσκεψη σε επίπεδο ΥΠΕΞ των συμμετεχόντων στην «Αμάλθεια»: Τεχνοκράτες στην Κύπρο για τα επόμενα βήματα

FILE PHOTO: A handout photo made available by World Central Kitchen (WCK) shows the Open Arms NGO rescue vessel (C) being towed at open sea dragging a barge (front) loaded with food aid provided by WCK, as it leaves port headed for the Gaza Strip, in Larnaca, Cyprus, 12 March 2024. EPA, WCK HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πραγματοποιείται την Τετάρτη, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Είπε επίσης ότι στην Κύπρο θα φιλοξενηθούν και τεχνοκράτες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, έτσι ώστε να προωθηθούν τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της πρωτοβουλίας, λέγοντας ότι αναδεικνύει τη σημασία της χώρας μας στην περιοχή και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ένα και μοναδικό στόχο να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια που είναι τόσο αναγκαία.

Το πλοίο Open Arms αναχώρησε χθες γύρω στις 9.00 το πρωί για τη Γάζα και υπολογίζεται ότι το ταξίδι του θα διαρκέσει δύο μέρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το άνοιγμα του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο προς τη Γάζα χαιρετίζει ο ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: