Στόχος την 1η Μαίου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα δηλώνει ο Χριστοδουλίδης- Το Σάββατο πιθανότατα αναχωρεί το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια

FILE PHOTO: Φόρτωση τροφίμων στο πλοίο Open Arms με προορισμό την Γάζα, στο Λιμάνι της Λάρνακας. EPA/SANTI PALACIOS/ HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Επιταχύνονται οι εργασίες για το λιμάνι στη Γάζα για την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να είναι έτοιμο την πριν 1η Μαίου όπως είπε ο Χριστοδουλίδης ενώ το δεύτερο πλοίο θα αναχωρήσει από την Κύπρο πιθανότατα το Σάββατο

Αναλυτικά  

Ενδεχομένως το λιμάνι που δημιουργείται στη Γάζα στο πλαίσιο του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή να είναι έτοιμο πριν από την 1η Μαΐου, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στην τελετή Υπογραφής Μνημονίων για την έναρξη της Παγκύπριας Επέκτασης του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς, στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν νεότερα σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχει ενημερωθεί πολύ συγκεκριμένα από τους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού όταν είχε πρόσφατα συνάντηση για τη δημιουργία του λιμένα εκεί.

«Ο στόχος είναι η 1η Μαΐου, αλλά, σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχα, φαίνεται ότι ενδεχομένως να υπάρχει κατάληξη σαφώς νωρίτερα και είναι κάτι που θα βοηθήσει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα», σημείωσε.

Το Σάββατο το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο 

Παραμένει ο προγραμματισμός για αναχώρηση για τη Γάζα, για το τέλος της εβδομάδας του δεύτερου πλοίου, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πλοίο Jennifer, το οποίο θα είναι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αμάλθεια, αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του προς το τέλος της εβδομάδας, και, κατά πάσα πιθανότητα, το Σάββατο.

Το ταξίδι του Jennifer θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, καθώς θα μεταφέρει και την πλατφόρμα την οποία είχε μεταφέρει και το πλοίο Open Arms μαζί του στη Γάζα. Επίσης, αναμένεται ότι το πλοίο Open Arms αλλά και ένα βοηθητικό σκάφος θα συνοδεύσουν το Jennifer, για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Σκοπός είναι να μείνει στη Γάζα η πλατφόρμα, την οποία έφερε πίσω στη Λάρνακα το Open Arms για κάποιες επισκευές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι, έτσι, τα επόμενα ταξίδια πλοίων στη Γάζα θα διαρκούν λιγότερο.

Και τα δύο πλοία, το Open Arms, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του λιμανιού Λάρνακας πριν περίπου δύο εβδοάδες, και το Jennifer, είναι μέρος των αποστολών που διοργανώνει η μη-κυβερνητική οργάνωση, World Central Kitchen.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΖΣΩ/ΠΧ/ΗΦ
Κύπρος Λευκωσία 

Συνάντηση Χριστοδουλίδη -Κουτσούμπα στην Κύπρο: Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, για μια πατρίδα ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: