Σκληραίνει ο «πόλεμος» στην Υεμένη: Οι Χούθι χτυπούν με drones ακόμη και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, καταρρίψαμε 15 απαντούν οι Aμερικανοί [video]

File Photo: A Houthi supporter holds up a mock drone in front of a banner of top Houthi leader Abdul-Malik al-Houthi during a protest against the US and Israel and in support of Palestinians, in Sana’a, Yemen. EPA/YAHYA ARHAB




Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν στοχοθέτησαν το αμερικανικό εμπορικό πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην Propel Fortune στον Κόλπο του Άντεν, όπως δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί, σε μία τηλεοπτική ομιλία του, ο εκπρόσωπος τους Γιαχία Σαρέα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε πως οι Χούθι στοχοθέτησαν “έναν αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν με 37 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones)”.

Οι Χούθι έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά ναυτιλιακών γραμμών εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον τρόπο αυτό, στους Παλαιστίνιους για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Προηγουμένως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αντέδρασαν σε μία επίθεση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν που εξαπολύθηκε μεταξύ 04:00 τα ξημερώματα και 06:30 το πρωί από “τους τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν”, όπως ανέφερε η CENTCOM σε μία ανάρτησή της στο Χ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταρρίφθηκαν 15 drones.

Τα UAVs αποτελούσαν “μία σοβαρή απειλή και των εμπορικών πλοίων, του Ναυτικού των ΗΠΑ, αλλά και των συμμαχικών πλοίων στην περιοχή”, σύμφωνα με την CENTCOM.

Με πληροφορίες από Reuters μέ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάιρο, Αίγυπτος 

Πιο… «ανοιχτή προσέγγιση» από τις ΗΠΑ για τα μαχητικά F-35 ζητά ο Χακάν Φιντάν

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: