Στα ΗΑΕ o Κωνσταντίνος Κόμπος, και την Δευτέρα στο Καζακστάν: Στο επίκεντρο το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κόμπος. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βοήθειας μέσω του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, θα είναι στο επίκεντρο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στα ΗΑΕ o ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κόμπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan και την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Reem Ebrahim Al Hashimy.

Ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Καζακστάν, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Murat Nurtleu.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Αστάνα ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Nurtleu, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, μετά το πέρας των οποίων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Καζακστάν, οι εξελίξεις στο Kυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καζακστάν, οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, καθώς και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αστάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Maulen Ashimbayev, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Berik Asylov.

Ο κ. Κόμπος θα επισκεφθεί επίσης το Astana International Financial Centre.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αννίτα Δημητρίου στο ΑΠΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν, η Αγκυρα στοχεύει στον διαχωρισμό των ελληνοτουρκικών από το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: