Σώος ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε κοντά στη νησίδα Ψαθούρα των Σποράδων: Περισυνελέγη από Super Puma και μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

FILE PHOTO;Μαχητικό αεροσκάφος F-16. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ, STR




Σώος περισυνελέγη ο πιλότος του μαχητικού F-16 που κατέπεσε στη 1:33 το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της νήσου Ψαθούρα, των Σποράδων, βόρεια της Αλοννήσου.

Ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του αλεξίπτωτου και εκτινάχθηκε από το μονοθέσιο αεροσκάφος του.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι είδαν να ανοίγει αλεξίπτωτο, ενώ αμέσως σηκώθηκε Super Puma που έσπευσε προς εντοπισμό του πιλότου.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι δυνάμεις που είχαν σπεύσει στην περιοχή περισυνέλλεξαν τον πιλότο.




Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τη διάσωση του πιλότου:

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας».

H νησίδα Ψαθούρα σε χάρτη της Google map

Η αρχική ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

 

Κατέπεσε F-16 νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής: Πληροφορίες ότι εθεάθη αλεξίπτωτο * Έρευνες από Super Puma

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: